Italia verkkosivu

Torino

Matkakohteena Torino

Viisi pointtia matkalle Torinoon

1. Historiaa ja kulttuuria

Torino on Italian neljänneksi suurin kaupunki ja Piemonten alueen pääkaupunki. Kaupungilla on pitkä ja rikas historia, joka näkyy sen arkkitehtuurissa, kulttuurissa ja ruokakulttuurissa. Torinosta löytyy lukuisia historiallisia nähtävyyksiä, kuten kuninkaallinen palatsi, Mole Antonelliana -torni ja Egyptiläinen museo. Kaupungissa sijaitsee myös monia arvostettuja taidegallerioita ja teattereita.

2. Gastronomiaa ja herkkuja

Torino on tunnettu maukkaasta ruokakulttuuristaan, ja erityisesti sen suklaasta ja gelatosta. Kaupungin alueella viljellään myös kuuluisia viinejä, kuten Baroloa ja Barberaa. Torinosta löytyy lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja, kuten pasta carbonaraa, risottoa ja bagna caudaa.

3. Ostoksia ja kävelyretkiä

Torinosta löytyy myös erinomaiset ostosmahdollisuudet. Kaupunki on tunnettu erityisesti muodista ja designista, ja sieltä löytyy monia huippumerkkejä ja tyylikkäitä kauppoja. Torinon kauppahalli, Porta Palazzo, on Euroopan suurin avoin kauppahalli, jossa voi tehdä maukkaita ruokaostoksia. Lisäksi kaupungissa järjestetään viikottain erilaisia markkinoita, joilta voi ostaa esimerkiksi vaatteita, antiikkia ja paikallisia tuotteita.

4. Aktiivista aikaa ulkona

Torino tarjoaa myös paljon aktiviteetteja ulkoilmassa. Kaupungin läheisyydessä sijaitsevat Alpit tarjoavat mahdollisuuden hiihtoon, patikointiin ja pyöräilyyn. Lisäksi kaupungissa on lukuisia puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista. Esimerkiksi Valentino Park on suosittu paikka ulkoiluun ja piknikille.

5. Eläväinen yöelämä

Torinossa ei ole pulaa viihteestä ja yöelämästä. Kaupungissa on useita baareja, klubeja ja eläviä musiikkiesityksiä tarjoavia paikkoja, joissa voi viettää iltaa. Torino tunnetaan myös laajasta valikoimastaan ​​viinibaareja ja cocktailbaareja, joissa voi nauttia paikallisista viineistä ja juomista.

Torino on siis monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa paljon nähtävää, tehtävää ja maisteltavaa. Kaupunki yhdistää historian, kulttuurin, gastronomian ja ulkoilun mahdollisuudet, joten siellä viihtyy niin kulttuurinnälkäiset, ruokaa rakastavat kuin aktiivilomailijatkin.

Torino ja sen paikalliset viinit

Torinon viinialueet

Torino sijaitsee Piemonten alueella Pohjois-Italiassa, joka tunnetaan erityisesti viinintuotannostaan. Alueella on useita eri viinialueita, joista tunnetuimpia ovat Langhen ja Roeron viinialueet sekä Astin punaviinialue. Torinon lähistöltä löytyy myös Alba, joka on tunnettu Barolo- ja Barbaresco-viineistä.

Torinon viinifestivaalit

Torino on viinirakastajien unelmakohde erityisesti kesäkuukausina, jolloin kaupungissa järjestetään useita viinifestivaaleja. Yksi suosituimmista festivaaleista on Vinum, joka järjestetään kesäkuussa ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen viineihin sekä paikalliseen ruokaan. Festivaaleilla on myös erilaisia viinikursseja ja -maisteluita, joissa voi oppia lisää alueen viinintuotannosta.

Barolo

Barolo on kuuluisa punaviinialue, joka sijaitsee Torinon lähistöllä. Alueen viinit ovat hyvin arvostettuja ja ne tunnetaan voimakkaasta tammisuudestaan ja mausteisuudestaan. Barolon viinit valmistetaan Nebbiolo-rypäleestä, joka antaa viineilleen ainutlaatuisen makuprofiilin. Barolon viinit sopivat erinomaisesti esimerkiksi punaisten liharuokien kaveriksi.

Barbaresco

Barbarescon viinit valmistetaan samasta Nebbiolo-rypäleestä kuin Barolon viinit, mutta niiden makuprofiili on hieman erilainen. Barbaresco-viinit ovat tyypillisesti hieman pehmeämpiä ja kevyempiä kuin Barolon viinit, mutta silti täynnä kompleksisia makuvivahteita. Barbarescon viinit sopivat hyvin esimerkiksi pastaruokien ja kovien juustojen kanssa.

Asti Spumante

Astista löytyy myös tunnettu viinialue, jossa valmistetaan Asti Spumantea. Tämä makea kuohuviini on erittäin suosittu erityisesti juhlissa ja juhlapyhinä. Asti Spumante on hyvin hedelmäinen ja raikas kuohuviini, joka sopii hyvin myös jälkiruokien kumppaniksi.

Conca d’Oro

Conca d’Oro on viinialue, jolta löytyy kauniita maisemia ja erinomaisia viinejä. Alueelta saa erityisesti laadukkaita valkoviinejä, kuten Arneis ja Erbaluce. Conca d’Oron viinit ovat raikkaita ja hedelmäisiä, ja ne sopivat hyvin esimerkiksi kalaruokien kanssa.

Torino on erinomainen matkakohde kaikille viininystäville. Kaupungin läheisyydestä löytyy useita erinomaisia viinialueita, joissa voi tutustua alueen viineihin ja nauttia upeista maisemista. Torinossa järjestettävät viinifestivaalit tarjoavat mahdollisuuden päästä maistelemaan laajan valikoiman erilaisia viinejä ja tutustumaan paikallisiin ruokaperinteisiin.

Torino – Historiallinen kaupunki ostosten paratiisina

Kulttuurin ja historian rikkaudet

Torino on Italian pohjoisosissa sijaitseva kaupunki, jolla on rikas historia ja kulttuuriperintö. Kaupungista löytyy monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Kuningas Vittorio Emanuele II -aukio, jolla sijaitsee Torinon kuninkaallinen palatsi. Palatsi on avoinna yleisölle ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua Italian kuninkaan asumuksiin.

Shoppailun taivas

Torino tunnetaan myös mainiosta ostosmahdollisuuksistaan. Kaupunki huokuu tyylikkyyttä ja tarjoaa laajan valikoiman erilaisia liikkeitä ja ostoskeskuksia. Torinon keskusta-alueella on monia tyylikkäitä muotiliikkeitä, joista voi löytää niin kansainvälisiä huippubrändejä kuin paikallisia suunnittelijoita. Karkea
Artau-tori tarjoaa puolestaan ainutlaatuisen shoppailukokemuksen, sillä siellä voi tutustua erilaisiin taidenäyttelyihin ja pikkukauppoihin samalla kun tekee ostoksia.

Herkut ja gourmet-elämykset

Torino on myös tunnettu herkullisesta ruokakulttuuristaan, ja kaupungista löytyy lukuisia ruokamarkkinoita ja ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisia erikoisuuksia. Perinteinen torinolainen ruoka on rikasta ja täyteläistä, ja kaupunki tunnetaan erityisesti suklaastaan ja gelatoistaan. Matkailijalle torinolaisesta keittiöstä tarjottava antaa mahdollisuuden kokea aitoja ja autenttisia makuja.

Souvenirit ja paikalliset tuotteet

Torinossa on myös paljon mahdollisuuksia hankkia kotiinviemisiä ja paikallisia tuotteita. Erilaiset käsitöitä ja designia myyvät kaupat tarjoavat laajan valikoiman uniikkeja lahjaideoita ja muistoja matkasta. Torinosta voi ostaa myös paikallisia herkkuja, kuten paahdettuja kastanjoita tai perinteistä torinolaista kahvia.

Vierailun kohokohtia

Torino tarjoaa ostosten lisäksi myös monia muita kulttuurinähtävyyksiä ja näkökulmia kaupunkiin. Matkailijan kannattaa ottaa aikaa myös kaupungin lukuisille historiallisille kirkoille, kuten Torinon tuomiokirkolle ja Monte dei Cappuccinille, josta avautuu upeat näkymät kaupungin yli. Lisäksi Torinossa järjestetään vuosittain monia tapahtumia ja festivaaleja, kuten suklaafestivaali ja aikaisemmin mainittu Artau-torin taidenäyttely.

Torinosta on siis helppo löytää kaikkea ostoksista kulttuurikokemuksiin. Kaupunki tarjoaa tilaisuuden kokea autenttista italialaista elämäntapaa ja ihailla upeita historiallisia nähtävyyksiä. Menetpä Torinoon sitten shoppailureissulle, gourmet-elämysten perässä tai vain nautiskelemaan kaupungin tunnelmasta, tulet varmasti takaisin tyytyväisenä ja uusia kokemuksia rikkaampana.

Torino – Italialainen helmi Pohjois-Italiassa

Torinon kaupunkikuva

Torino on kaupunki Pohjois-Italiassa, Piemonten alueella. Se tunnetaan historiallisista rakennuksistaan, barokkityylisistä arkkitehtuuristaan ja herkullisesta ruoastaan. Kaupunki on myös taloudellinen ja teollinen keskus, joka houkuttelee matkailijoita ympäri maailman.

Torinon keskustassa voi ihailla upeita linnoja, kirkkoja ja palatseja, kuten kuninkaallista palatsia ja Mole Antonelliana -nimistä rakennusta. Kaupungin ympärillä on upea Alppien vuoristo, joka tarjoaa upeat maisemat ja ulkoilumahdollisuudet.

Torinon liikkuminen

Torinossa liikkuminen on helppoa ja vaivatonta monipuolisen julkisen liikenteen ansiosta. Kaupungissa on hyvin kehittynyt bussi- ja raitiovaunuliikenne, jotka kattavat koko kaupungin alueen. Bussit kulkevat tihein välein ja pysäkit ovat selkeästi merkittyjä.

Mikäli haluat tutustua kaupunkiin hieman pidemmälle, voi harkita myös metron käyttöä. Torinon metroverkosto on tiheä ja käytännöllinen vaihtoehto erityisesti keskustan ulkopuolella sijaitseviin kohteisiin liikkumiseen.

Paras tapa liikkua kaupungissa on kuitenkin kävellen tai pyöräillen. Torino on kompakti kaupunki, jossa nähtävyydet ja palvelut ovat helposti saavutettavissa kävellen. Lisäksi kaupungin leveät kävelykadut ja viihtyisät puistot tarjoavat miellyttävän ympäristön liikkumiselle.

Pysäköinti ja autonvuokraus

Mikäli haluat tutustua Torinoon autolla, on tärkeää huomioida kaupungin pysäköintijärjestelmät. Torinon keskusta-alueella on useita maksullisia pysäköintipaikkoja, joissa auton voi jättää kätevästi parkkiin. Pysäköintimaksut vaihtelevat alueittain ja parkkipaikoilla on yleensä maksuautomaatit, joista pysäköinnin voi maksaa käteisellä tai kortilla.

Autonvuokraus on myös hyvä vaihtoehto Torinossa, sillä se antaa enemmän vapautta ja joustavuutta matkan suunnitteluun. Torinon lentokentältä tai kaupungista löytyy useita autovuokraamoja, joista voi vuokrata haluamansa ajoneuvon. Autolla liikkuessa on helppo tutustua myös Torinon ympäristöön ja tehdä päiväreissuja lähikyliin ja kaupunkeihin.

Taksi ja Uber

Taksien saatavuus Torinossa on hyvä, ja niitä voi tilata puhelimitse tai kadunvarsilta. Taksia käyttäessä kannattaa varautua jonkin verran odotusaikaan, varsinkin ruuhka-aikoina tai suosittujen tapahtumien aikana. Myös Uberin käyttö on mahdollista Torinossa ja se voi olla kätevä vaihtoehto lyhyisiin matkoihin lähialueilla.

Torino on kaunis ja monipuolinen matkakohde, jossa liikkuminen on vaivatonta ja helppoa. Julkisen liikenteen kehittynyt verkosto, kävelykatujen ja pyörätieverkoston hyvät mahdollisuudet sekä autonvuokraus- ja taksipalveluiden saatavuus tekevät liikkumisesta sujuvaa ja mukavaa kaupungissa.

Torino – kaunis kaupunki Alppien juurella

Kulttuuri

Torino, Italian neljänneksi suurin kaupunki, tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia kulttuurielämyksiä. Kaupungissa sijaitsee useita merkittäviä museoita, kuten Egyptiläinen Museo, joka on maailman laajin egyptiläiseen taiteeseen keskittyvä museo. Taiteesta kiinnostuneille suositellaan vierailua Castellon Savoijin galleriassa, jossa on esillä laaja kokoelma renessanssi- ja barokkitaidetta. Lisäksi Torinossa järjestetään vuosittain monia kulttuuritapahtumia, kuten elokuvafestivaaleja ja klassisen musiikin konsertteja.

Gastronomia

Torinon gastronomia on kuuluisa ympäri maailmaa. Kaupungissa kannattaa ehdottomasti maistaa perinteistä italialaista ruokaa, kuten pasta bolognesea ja risottoa. Myös Torinon oma erikoisuus, suklaa, on ehdoton herkku. Torino tunnetaan erityisesti suklaarasioistaan, joita voi ostaa kaupungin monista suklaapuodeista. Kaupungissa järjestetään myös vuosittain suklaafestivaali, jossa voi tutustua erilaisiin suklaatemppuihin ja maistaa herkullisia suklaaherkkuja.

Aktiviteetit

Torinossa riittää tekemistä jokaiselle matkailijalle. Kaupungin keskustassa sijaitsee lukuisia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Torinon tuomiokirkko ja kuninkaallinen palatsi. Keskustassa on myös suuri kauppakatu Via Roma, jossa voi tehdä ostoksia ja nauttia kaupungin vilinästä. Aktiivisille matkailijoille suositellaan tutustumista Alppien läheisyydessä sijaitseviin luonnonpuistoihin, joissa voi patikoida ja ihailla upeita maisemia.

Urheilu

Torino on urheilun ystävän unelmapaikka. Kaupungissa voi seurata jalkapallo- ja jääkiekko-otteluita, ja Torinossa järjestettiin myös vuoden 2006 talviolympialaiset. Talviurheilun ystäville suositellaan vierailua Torinon ympäristössä sijaitseville hiihtokeskuksille, kuten Sestriereen ja Sauze d’Ouliin.

Viinikulttuuri

Torino ja sen ympäristöalueet tunnetaan myös laadukkaista viineistään. Alueella on useita viinitiloja, joissa voi tutustua viininvalmistuksen saloihin ja maistella paikallisia viinejä. Torinossa järjestetään myös vuosittain viinifestivaaleja, joissa voi tutustua eri viinialueiden tarjontaan.

Torino tarjoaa matkailijoilleen monipuolisia aktiviteetteja ja elämyksiä. Tämä viehättävä kaupunki Alppien juurella on varmasti vierailun arvoinen.

Torino

Matkakohteena

Torino on kaunis Italialainen kaupunki, joka sijaitsee Pohjois-Italiassa Alppien juurella. Kaupunki tarjoaa upeita nähtävyyksiä, kulttuuria, herkullista ruokaa ja hyvää viiniä. Torinossa on myös mahdollista harrastaa monenlaista urheilua ja nauttia ystävällisestä ilmapiiristä.

Nähtävyydet

Torinon keskustassa sijaitsee upea Piazza Castello -aukio, jonka ympärillä on useita historiallisia rakennuksia, kuten kuninkaallinen palatsi ja Teatro Regio. Aukiolla voi ihailla kaunista arkkitehtuuria ja nauttia tunnelmasta sekä paikallisista herkuista.

Muita suosittuja nähtävyyksiä Torinossa ovat Mole Antonelliana -torni, joka tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin, ja upea Torinon tuomiokirkko. Torinossa voi myös vierailla useissa museoissa, kuten Egyptiläisessä museossa ja Kansallisessa elokuvamuseossa.

Lisäksi Torinossa on paljon viihtyisiä kahviloita, ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia aitoa italialaista ruokaa ja viiniä. Kaupungin ruokakulttuuri on vahva ja siellä pääsee maistamaan esimerkiksi herkullisia pastaruokia, risottoja ja gelatoa.

Torinosta löytyy myös paljon ostosmahdollisuuksia. Kaupungissa on useita putiikkeja, joista voi ostaa paikallisia herkkuja, design-tuotteita tai vaatteita. Torino tunnetaan myös hyvästä jalkapallosta, ja kaupungissa on mahdollisuus käydä katsomassa paikallisen Juventus-jalkapallojoukkueen otteluita.

Aktiviteetit

Torinossa voi harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten kävelykierroksia kaupungin viehättävillä kaduilla ja puistoissa. Kaupungin lähellä sijaitsevat Alpit tarjoavat mahdollisuuden monenlaiseen ulkoiluun, kuten patikointiin, pyöräilyyn ja hiihtoon talvisin.

Torinon läheisyydestä löytyy myös viinitiloja, joissa voi tutustua paikalliseen viinintuotantoon ja maistella herkullisia viinejä. Hyvän ruoan ja viinin lisäksi Torinon ympäristössä voi nauttia kauniista maisemista ja rauhallisesta ilmapiiristä.

Kokonaisuudessaan Torino tarjoaa monipuolisen ja mielenkiintoisen matkakohteen. Kaupungin rikas kulttuuri, upeat nähtävyydet ja hyvä ruoka tekevät vierailusta ikimuistoisen.

Torino – Ravintoloiden maailma

Aitoa italialaista herkkuruokaa

Torino on kuuluisa lukuisista ravintoloistaan, jotka tarjoavat maistuvia italialaisia herkkuja. Kaupunki onkin erinomainen matkakohde niille, jotka haluavat nauttia aitoja italialaisia ruokia ja tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin.

Pasta, pizza ja muut herkkuruoat

Torinon ravintoloissa on tarjolla laaja valikoima perinteisiä italialaisia ruokia. Pastaa ja pizzaa löytyy jokaisesta ravintolasta, ja niitä voi tilata monilla eri täytteillä ja kastikkeilla. Erityisen suosittuja ovat Torinon oma erikoisuus, agnolotit, jotka ovat pieniä lihatäytteisiä pasta-annoksia. Myös risotto, polenta ja erilaiset liha- ja kalaruoat ovat suosittuja valintoja.

Laadukkaat raaka-aineet ja paikalliset erikoisuudet

Torinon ravintolat käyttävät yleensä laadukkaita paikallisia raaka-aineita, kuten tuoretta kalaa, vihanneksia, juustoja ja oliiviöljyä. Kaupungin ympäristössä tuotetaan paljon viiniä ja pastaa, joten nämä tuotteet ovat usein erityisen laadukkaita paikallisissa ravintoloissa. Monissa ravintoloissa on myös tarjolla erilaisia paikallisia erikoisuuksia, kuten bagna cauda, joka on lämmin vihannesten kastike.

Rentoja trattorioita ja tyylikkäitä ravintoloita

Torinosta löytyy ravintoloita jokaiseen makuun ja budjettiin. Kaupungista löytyy rennompia trattorioita, joissa voi nauttia hyvästä ruoasta rennossa ilmapiirissä. Näiden lisäksi kaupungissa on myös useita tyylikkäitä gourmet-ravintoloita, joissa voi kokea korkeatasoista fine dining -kokemusta.

Ravintolasuositukset

Torinon ravintoloiden joukosta löytyy monia helmiä, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla matkansa aikana. Tässä muutamia suosituksia:

Trattoria comelli: Tämä perinteinen trattoria tarjoaa herkullisia pastaruokia ja muita italialaisia klassikoita rennossa ilmapiirissä.
Del Cambio: Del Cambio on yksi Torinon tunnetuimmista gourmet-ravintoloista, joka tarjoaa korkeatasoista fine dining -ruokailua. Ravintola on kuuluisa erityisesti risotostaan.
Caffè Platti: Tämä historiallinen kahvila-ravintola tarjoaa herkullisia paikallisia ruokia ja tunnelmallisen ympäristön. Ravintola on perustettu jo vuonna 1876.
Osteria del Diavolo: Tässä modernissa ja rennossa ravintolassa voi nauttia herkullisia mereneläviä ja muita italialaisia erikoisuuksia.
Tre Galline: Tre Galline on kuuluisa agnolottien valmistuksestaan. Ravintolassa voi nauttia herkullisista pastoista ja perinteisistä italialaisista ruoista.

Torinossa ruokailu on nautinto, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin ja maistella herkullisia italialaisia makuja. Kaupungin ravintolat tarjoavat laajan valikoiman perinteisiä herkkuja ja paikallisia erikoisuuksia, jotka tyydyttävät jokaisen ruokailijan makunystyrät.

Torino – Pohjois-Italian historiallinen helmi

Torinon historia

Torino on Pohjois-Italiassa sijaitseva kaupunki, jolla on rikas ja merkittävä historia. Kaupungin perustamisen uskotaan tapahtuneen roomalaisajan lopulla, 200-luvulla eaa. Roomalaiset kutsuivat kaupunkia Augusta Taurinorumiksi, ja se oli tärkeä etappi Rooman ja Noricumin välisellä valtaväylällä.

Vuosien saatossa Torino joutui monien valloittajien hallintaan, kuten burgundilaiset, frankit ja lombardit. 1100-luvulla kaupunki liitettiin Sisilian kuningaskuntaan, ja se nousi sen jälkeen merkittäväksi kaupunkivaltioksi. Torino oli myös yksi Italian tärkeimmistä herttuakunnista, kun Savoijin suku hallitsi kaupunkia 1400-luvulta aina Italian yhdistymiseen asti vuonna 1861.

Torinon historiaan kuuluu myös vallankumouksellisia tapahtumia, kuten vuoden 1848 vallankumous, joka johti Savoijin kuningashuoneen valta-aseman vahvistumiseen. Kaupunki toimi myös toisessa maailmansodassa tärkeänä teollisuuskeskuksena ja oli kohteena useille pommituksille.

Kulttuurinen tarjonta

Torino on kuuluisa lukuisista historiallisista ja arkkitehtonisista nähtävyyksistään. Yksi kaupungin ikonisimmista rakennuksista on Mole Antonelliana, joka toimii nykyään kansallisen elokuvamuseon ja elokuvateatterin tilana. Torinolla on myös yksi maailman suurimmista kokoelmista Egyptin muinaisia esineitä, jotka sijaitsevat Egyptin museossa.

Lisäksi Torinossa voi vierailla useissa kirkoissa, kuten Torinon tuomiokirkossa ja Basilica di Supergalla, joka on vanhin säilynyt siviilikäytössä oleva kirkko maailmassa. Kaupungissa järjestetään myös vuosittain useita festivaaleja ja tapahtumia, kuten Torinon kansainväliset elokuvajuhlat ja Torinon kirjamessut.

Kulinaariset herkut

Torino on myös tunnettu herkullisesta ruoastaan ja juomastaan. Kaupunki on kuuluisa aperitiivi-kulttuuristaan, ja sen baareista voi nauttia lasillisen paikallista vermuttia tai cocktailia ennen illallista. Torinon alueella tuotetaan myös laadukkaita viinejä, kuten Baroloa ja Barberaa.

Kulinaristit voivat nauttia kaupungin herkuista, kuten perinteisestä pastasta, risotosta ja gnocchista. Makean nälkään tarjolla on tunnettuja herkkuja, kuten Torinon suklaakonvehteja (gianduja), pannacottaa ja Tiramisua.

Lopuksi

Torino on kaupunki, jossa historiaa ja kulttuuria kohtaavat moderni elämäntapa ja kulinaariset herkut. Sen arvokkaat muistomerkit ja museot vievät vierailijan matkalle menneisyyteen, samalla kun kaupungin vilkas kulttuuritarjonta ja herkullinen ruoka täyttävät nykyajan matkailijan toiveet. Torino onkin ehdottomasti vierailun arvoinen matkakohde Pohjois-Italiassa.

Torino – Pohjois-Italian helmi

Torino

Torino on Pohjois-Italiassa sijaitseva kaupunki, joka tarjoaa matkailijoille monipuolisen kulttuurin ja herkullisen ruokakulttuurin lisäksi myös upeita nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupungin historiallinen keskusta on täynnä upeita rakennuksia ja viehättäviä kujia, joilla voi viettää tuntikausia kierrellen. Torinon symmetrinen kaupunkikuva ja sen arkkitehtuuri kertovat kaupungin menneisyydestä kuningaskuntana, ja erityisesti Savoijien suvun jättämä jälki on vahvasti läsnä.

Majoitus Torinossa

Torino tarjoaa matkailijoille monipuolisen valikoiman majoitusvaihtoehtoja eri budjeteille. Kaupungista löytyy niin luksushotelleja kuin edullisia hostellejakin, joten jokaiselle matkailijalle löytyy sopiva vaihtoehto.

Luksushotellit

Torinosta löytyy muutamia viiden tähden luksushotelleja, jotka tarjoavat ylellistä majoitusta vaativammalle matkailijalle. Näihin kuuluu esimerkiksi Grand Hotel Sitea, joka sijaitsee keskeisellä paikalla historiallisen keskustan tuntumassa. Hotellin tilavat ja tyylikkäät huoneet sekä erinomainen palvelu takaavat viihtyisän oleskelun. Grand Hotel Sitean asiakkaat voivat myös rentoutua hotellin spa-tiloissa ja nauttia gourmet-ruokailusta ravintolassa.

Keskiluokan hotellit

Keskiluokan matkailijat voivat valita useista eri hotelleista, joissa on hyvä hinta-laatusuhde. Hotel NH Torino Santo Stefano on suosittu vaihtoehto, koska se sijaitsee kätevästi keskustassa lähellä nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia. Tässä kolmen tähden hotellissa on modernit ja mukavat huoneet, sekä ravintola ja baari.

Edulliset vaihtoehdot

Budget-matkailijat voivat valita Torinossa useista edullisista hostelleista, jotka tarjoavat hyvän vaihtoehdon halvempaa majoitusta etsiville. Esimerkiksi Hostel TO on suosittu valinta, sillä se sijaitsee keskustassa lähellä juna-asemaa ja tarjoaa siistejä ja mukavia makuusaleja sekä yksityishuoneita. Hostellista löytyy myös yhteinen keittiö ja viihtyisä oleskelutila, jossa voi tutustua muihin matkailijoihin.

Kotimajoitus

Torinosta on myös mahdollista löytää majoitusta Airbnb:n tai vastaavien palveluiden kautta. Tämä vaihtoehto tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yöpyä paikallisen asunnossa ja tutustua paikalliseen elämäntapaan. Kotimajoituksen avulla voi myös saada vinkkejä paikallisia nähtävyyksiä ja ravintoloita koskien. Torinossa on paljon viehättäviä asuntoja tarjolla eri puolilla kaupunkia, joten vaihtoehtoja löytyy niin pariskunnille kuin perheillekin.

Torino eri kielillä

 1. Englanti: Turin
 2. Espanja: Turín
 3. Ranska: Turin
 4. Saksa: Turin
 5. Italia (alkuperäinen nimi): Torino
 6. Venäjä: Турин (Turin)
 7. Kiina (mandariini): 都灵 (Dū líng)
 8. Japani: トリノ (Torino)
 9. Portugali: Turim
 10. Hollanti: Turijn

Viitteet ja lähteet

 1. Torino – Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Torino Wikipedia-sivusto tarjoaa kattavan yleiskuvan Torinosta sen historiasta, kulttuurista, nähtävyyksistä ja taloudesta.
 2. Lonely Planet – Torino: https://www.lonelyplanet.com/italy/turin Lonely Planetin Torino-osio tarjoaa matkailutietoa ja vinkkejä kaupungin parhaista kohteista ja aktiviteeteista.
 3. Visit Turin – Official Tourist Information: https://www.turismotorino.org/en Tämä on Torinon virallinen matkailusivusto, josta löydät tietoa nähtävyyksistä, tapahtumista, majoituksesta ja paljon muuta.
 4. TripAdvisor – Torino: https://www.tripadvisor.com/Tourism-g187855-Turin_Province_of_Turin_Piedmont-Vacations.html TripAdvisor tarjoaa matkailijoiden arvosteluja ja suosituksia Torinon hotelleista, ravintoloista ja nähtävyyksistä.
 5. The New York Times – Turin: https://www.nytimes.com/travel/destinations/europe/italy/turin/overview The New York Timesin Torino-osio sisältää artikkeleita, matkaoppaita ja suosituksia kaupungin vierailua varten.
 6. Italia – Torino: https://www.italia.it/en/discover-italy/piedmont/turin.html Italia.it-sivusto tarjoaa tietoa Torinosta, sen nähtävyyksistä ja kulttuurista.
 7. Torino: Wikitravel: https://wikitravel.org/en/Turin Wikitravelin Torino-sivu on käyttäjien ylläpitämä matkaopas, joka tarjoaa monipuolista tietoa kaupungista.