Italia verkkosivu

Bari

Bari – matkailijan opas kaupunkiin

1. Nähtävyydet

Bari on kaunis kaupunki Etelä-Italiassa, jossa on paljon nähtävää. Yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä on Bari Vecchio, vanha kaupunginosa, joka hurmaa kapeine kujineen ja historiallisine rakennuksineen. Voit myös vierailla San Nicola Basilicassa, jossa on pyhän Nikolaoksen reliikit. Castello Svevo, linnoitusmeren rannalla, tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli.

2. Ruokakulttuuri

Bari on tunnettu herkullisesta ruokakulttuuristaan, erityisesti mereneläviä ja pastaa tarjoavista ravintoloistaan. Voit maistella paikallisia herkkuja, kuten orecchiette-pastaa, focacciaa ja tarantinolaista leipää. Älä unohda kokeilla myös Bariin tunnusomaista napolilaista pizzaa!

3. Ostokset

Bari tarjoaa monia mahdollisuuksia ostosten tekoon. Voit ostaa paikallisia herkkuja ja tuotteita vanhasta kaupungista, kuten oliiviöljyä, tuoreita hedelmiä ja vihanneksia sekä paikallisia juustoja. Jos haluat tehdä vaateostoksia, suuntaa Via Sparano -kadulle, jossa on monia liikkeitä.

4. Rannat

Bari sijaitsee Adrianmeren rannikolla, joten kaupungissa on useita kauniita rantoja. Suosituimpia rantoja ovat Pane e Pomodoro ja Torre a Mare, jotka tarjoavat hiekka- ja kivirantoja sekä upeita merinäkymiä. Voit nauttia auringosta ja uimisesta rannalla tai vuokrata vesiskootterin tai kajakin ja tutkia rannikon kauniita luonnonmaisemia.

5. Vinkit

– Kävele Bari Vecchion kapeita kujia ja tutustu paikalliseen kulttuuriin.
– Kokeile paikallisia herkkuja ja ruokia kuten orecchiette-pastaa ja tarantinolaista leipää.
– Vieraile San Nicola Basilicassa ja tutustu pyhän Nikolaoksen reliikkeihin.
– Tee ostoksia Vanhassa kaupungissa ja osta paikallisia herkkuja.
– Rentoudu Bariin upeilla rannoilla ja nauti Adrianmeren aalloista.

Bari ja sen paikalliset viinit

Bari – Adrianmeren helmi

Bari on Adrianmeren rannalla sijaitseva kaupunki Etelä-Italiassa. Se on Apulian alueen pääkaupunki ja yksi alueen tärkeimmistä matkailukohteista. Bari on tunnettu kauniista vanhastakaupungistaan, upeista rannoistaan ja herkullisesta ruoastaan. Lisäksi kaupungin ympäristössä viljellään laadukkaita viinirypäleitä, joista valmistetaan herkullisia paikallisia viinejä.

Paikalliset viinit

Apulia on yksi Italian suurimmista viinintuottaja-alueista, ja se tunnetaan erityisesti punaviineistään. Alueella viljellään monia erilaisia rypälelajikkeita, kuten Primitivoa, Negromaroa ja Nero di Troiaa. Näistä rypäleistä valmistetaan monipuolisia ja makurikkaita viinejä, ja niiden laatu on korkeatasoista.

Primitivo on yksi alueen tunnetuimmista rypälelajikkeista. Siitä valmistetut viinit ovat täyteläisiä ja mausteisia, ja niissä on usein tummia marjahedelmiä ja vaniljan sävyjä. Primitivo-viinit sopivat erinomaisesti esimerkiksi liharuokien seuraksi.

Negromaro on toinen tärkeä rypälelajike Apuliassa. Sen viinit ovat yleensä tummia ja täyteläisiä, ja niissä on runsaasti tummia marjoja sekä mausteisuutta. Negromaro-viinit ovat erityisen suosittuja grilliruokien ja juustojen kanssa.

Nero di Troia on myös suosittu rypälelajike Apuliassa. Sen viinit ovat usein täyteläisiä ja rakenteikkaita, ja niissä on tummia marjoja sekä mausteita. Nero di Troia -viinit sopivat erinomaisesti esimerkiksi pasta- ja riisiruokien seuraan.

Bari – viinien maistelun pääkaupunki

Bari on oiva kaupunki tutustua paikallisiin viineihin ja niiden valmistukseen. Kaupungissa järjestetään useita viinifestivaaleja ja -tapahtumia ympäri vuoden, joissa voi maistella alueen viinejä ja oppia niiden valmistuksesta. Lisäksi Bariin voi tutustua esimerkiksi viininmaistelukierroksen avulla, jossa voi vierailla alueen viinitiloilla ja oppia niiden historiasta ja viininvalmistusprosessista.

Bari on myös täynnä tunnelmallisia viinibaareja ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisen keittiön herkkuja viinin kera. Paikallisilla viineillä on vahva asema kaupungin ruokakulttuurissa, ja niitä suositellaankin usein ruokien seuraksi.

Kaupungin viinikulttuuri kietoutuu yhteen sen rikkaan ruokakulttuurin kanssa, ja ne muodostavat Bariin vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Viäreissä ja Cocktail Espanolissa maistaakin Bariin tyypillisen Negromaro viinin herkullisen antipastin äärellä ja ihastuu kaupungin ainutlaatuiseen tunnelmaan Adrianmeren äärellä.

Ostokset Bari

Kauppakeskukset ja tavaratalot

Bari tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet niin kauppakeskuksissa kuin tavarataloissakin. Yksi suosituimmista kauppakeskuksista on Parco Commerciale Bariblu, jossa on laaja valikoima erilaisia liikkeitä. Täältä löytyy muun muassa vaate- ja kenkäkauppoja, elektroniikkaliikkeitä sekä ruokakauppoja. Toisen suositun kauppakeskuksen, Il Porto, yhteydessä on myös elokuvateatteri, joten voit yhdistää ostoskierroksen ja leffan katsomisen helposti samalla reissulla. Tavarataloina Bari tarjoaa muun muassa Eurospinnin sekä Coinin, jotka molemmat tarjoavat valikoiman erilaisia tuotteita ja merkkejä.

Viihtyisät ostoskadut

Bari tarjoaa myös viehättäviä ostoskatuja, joilla voit kierrellä ja tutustua paikallisiin putiikkeihin. Via Sparanon varrella sijaitsee useita mielenkiintoisia ja persoonallisia kauppoja, joista voit tehdä ainutlaatuisia löytöjä. Täällä myydään muun muassa vaatteita, koruja ja design-tuotteita. Via Manzonin varrella puolestaan on paljon kenkä- ja asustekauppoja, joista löydät trendikkäät valinnat jalkineisiin ja asusteisiin.

Tuoreet herkut torilta

Bari tunnetaan myös vilkkaasta ja persoonallisesta torielämästään. Voit tehdä ostoksia monilla eri toreilla ja maistella paikallisia herkkuja samalla. Esimerkiksi Mercato del Pescessa on kalamarkkina, jossa myydään tuoretta kalaa ja äyriäisiä. Voit ostaa täältä raaka-aineet ja valmistaa oman herkullisen aterian tai ostaa valmiita ruokia maistettavaksi saman tien. Mercato Coperto puolestaan on katettu tori, jossa myydään erilaisia elintarvikkeita ja erikoistuotteita. Voit ostaa täältä paikallisia juustoja, oliiveja ja muita herkkutuotteita matkamuistoiksi tai tuliaisiksi.

Suosittuja matkamuistoja

Bari tarjoaa myös monia suosittuja matkamuistoja, joilla voit muistaa matkaasi. Voit ostaa esimerkiksi paikallisia herkkuja, kuten oliiviöljyä, tuoreita oliiveja ja paikallista viiniä. Keramiikkatuotteet ovat myös suosittuja matkamuistoja, joita voit ostaa esimerkiksi Via Venezian varrella sijaitsevista putiikeista. Täällä myydään kauniita arabialais-vaikutteisia keramiikkatuotteita, jotka ovat tyypillisiä Bariin ja Apulian alueelle. Muista myös tutustua Bariin tunnettujen tiskirättejä valmistavien liikkeiden tarjontaan, nämä värikkäät ja kuvioilla varustetut pyyhkeet ovat suosittuja tuliaisia moneen lähtöön.

Ostosten tekeminen Barissa

Barin ostosmahdollisuudet ovat monipuoliset ja tarjoavat jokaiselle jotakin. Voit tehdä ostoksia kauppakeskuksissa ja tavarataloissa, tutustua viehättäviin ostoskatuihin tai vierailla torilla tuoreiden herkkujen äärellä. Älä unohda hankkia myös matkamuistoja, jotka tuovat Bariin liittyvät muistot mieleen vielä matkan jälkeenkin.

Liikkuminen Bariin

Ilmaliikenne

Bariin on helppo matkustaa lentäen, sillä kaupungissa sijaitsee kansainvälinen Bari-Palese lentokenttä. Lentokentältä on hyvät yhteydet kaupungin keskustaan, ja matka kestää noin 20 minuuttia.

Junaliikenne

Bari on tärkeä rautatieliikenteen solmukohta, joten kaupungista on hyvät junayhteydet muihin Italian kaupunkeihin. Päärautatieasema sijaitsee kaupungin keskustassa, ja sieltä voi matkustaa esimerkiksi Roomaan, Napolin tai Venetsian suuntaan.

Paikallisliikenne

Bariin tutustuminen on kätevää paikallisliikenteen avulla. Kaupungissa on hyvin toimiva bussiverkosto, joka kattaa laajan alueen. Liput voi ostaa suoraan bussista tai eri myyntipisteistä. Lisäksi kaupungissa on rautatieasemien ja lentokentän ympäristössä pyörävuokraamoja, joten pyörän vuokraaminen on kätevä tapa liikkua Bariin tutustuen.

Bariin tutustuminen

Vanha kaupunki

Bari on tunnettu vanhasta kaupungistaan, joka on todellinen nähtävyys. Vanhassa kaupungissa kannattaa kävellä kapeita kujia pitkin ja ihastella historiallisia rakennuksia. Yksi suosituimmista nähtävyyksistä vanhassa kaupungissa on Basilica of San Nicola, joka on pyhän Nikolaoksen kirkko.

Rantakadut ja satama-alue

Bari sijaitsee Adrianmeren rannikolla, joten kaupungista löytyy myös upea rantaviiva. Rantakaduilla voi kävellä ja nauttia merinäköaloista. Lisäksi kaupungin satama-alue on mielenkiintoinen paikka tutkittavaksi. Kaupungin keskustasta voi myös hypätä lautalle ja tehdä päiväreissun jollekin lähisaarista.

Ruokakulttuuri

Bari tunnetaan myös herkullisesta ruokakulttuuristaan, joten kaupungissa kannattaa ehdottomasti maistella paikallisia herkkuja. Erityisesti Bari on tunnettu olio di oliva -oliiviöljystään, jota kannattaa ostaa kotiin vietäväksi.

Päiväretket Bariin

Alberobello

Päiväretki Alberobelloon on suosittu vaihtoehto Bariin matkustaville. Alberobello on pieni kaupunki, joka on tunnettu trulli-nimisistä rakennuksistaan. Trullit ovat pyöreitä ja kartiomaisia kivirakennuksia, joita löytyy Alberobellon alueelta satoja.

Puglian rannikko

Bari sopii myös tukikohdaksi Puglian alueen rannikon tutkimiselle. Puglia tarjoaa upeita rantoja, kirkasvetisiä lahtia ja viehättäviä pikkukaupunkeja. Esimerkiksi Polignano a Mare ja Monopoli ovat suosittuja kohteita, joihin voi tehdä päiväretken Barista.

Castel del Monte

Toinen suosittu päiväretkikohde Bariin lähellä on Castel del Monte, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Castel del Monte on keskiaikainen linnoitus, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde. Linnoitusta pidetään yhtenä Italian arkkitehtuurisesti merkittävimmistä rakennuksista.

Bari – viehättävä kulttuurikaupunki Italian Apuliassa

Kaupungin tunnelma ja nähtävyydet

Bari on kaupunki Etelä-Italiassa Apulian alueella, Adrianmeren rannalla. Se on tunnettu viehättävästä vanhastakaupungistaan, joka tarjoaa unohtumattoman tunnelman historiallisten kujien ja kauniiden rakennusten kera. Vanhassa kaupungissa kannattaa kävellä sen sokkeloisilla kujilla ja tutustua esimerkiksi San Nicola -kirkkoon, joka on yksi kaupungin maamerkeistä. Myös Bari Vecchion alueen pienet käsityökaupat ja kahvilat houkuttelevat kulkijoita.

Toinen näkemisen arvoinen paikka on Bariin kuuluvain linna, Castello Svevo. Tämä keskiaikainen linnoitus tarjoaa upeat näkymät niin kaupungille kuin merellekin. Samalla alueella sijaitsee myös Teatro Margherita, joka on yksi Italian vanhimmista teattereista. Jos kaipaat lisää kulttuuria, suuntaa Cultural Centerin museoon tai taidemuseoita etsimään.

Aktiviteetit ja rannat

Bari tarjoaa myös paljon aktiviteetteja ja mahdollisuuksia viettää aikaa ulkona. Kaupungin vieressä sijaitsee National Park of Alta Murgia, jossa voi vaeltaa ja ihailla upeita maisemia. Kävelymatkan päässä keskustasta löytyy myös Korkein asuntomme Garganossa on vuori jota on syytä kiivetä!

Rannan ystäville Bari tarjoaa useita ihania hiekkarantoja, joilla voi rentoutua auringon alla tai nauttia Adrianmeren aalloista. Yksi suosituimmista rannoista on Pane e Pomodoro, joka sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa. Täällä voi vuokrata aurinkotuolin ja varjon ja nauttia merestä rauhassa.

Aktiivisille matkailijoille Bari tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten melontaan tai purjelautailuun. Adrianmerellä on myös hyvät mahdollisuudet sukeltamiseen, ja kaupungista löytyy useita sukelluskeskuksia, jotka järjestävät retkiä merelle.

Ruokakulttuuri ja ostokset

Bari tunnetaan myös herkullisesta ruokakulttuuristaan. Käydessäsi kaupungissa kannattaa ehdottomasti maistaa paikallisia herkkuja, kuten orecchiette-pastaa, frittura di pesce -mereneläväfrittiä ja taralli-keksiä. Bari onkin erinomainen paikka tutustua alueen perinteiseen ruokaan ja maistella paikallisia herkkuja.

Kaupungissa on myös hyvät ostosmahdollisuudet. Bari Vecchion alueella on paljon pieniä putiikkeja ja käsityökauppoja, joista voi löytää esimerkiksi paikallisia käsityötuotteita ja designia. Jos kaipaat shoppailua, suuntaa Via Sparano -kadulle, joka on kaupungin ostoskeskus. Kadulta löytyvät muun muassa tunnettujen italialaisten vaatemerkkien liikkeet.

Bari tarjoaa siis monipuolisen valikoiman aktiviteetteja, nähtävyyksiä ja herkkuja niin kulttuurin ystävälle, luonnonystävälle kuin ruoasta kiinnostuneellekin matkailijalle.

Bari – Puglian helmi

Historiallinen keskusta

Bari on kaupunki Etelä-Italian Puglian alueella, ja se on yksi alueen merkittävimmistä kaupungeista. Bariin saavuttaessa ei voi ohittaa kaupungin historiallista keskustaa, joka vie vierailijan aikamatkalle menneeseen. Kapeat kujat, linnoitukset ja katedraalit antavat Bariin ainutlaatuisen tunnelman.

Pyhän Nikolaoksen basilika

Pyhän Nikolaoksen basilika on yksi Bariin saapuvien vierailijoiden suosituimmista kohteista. Basilikaan liittyy tarina, että Pyhän Nikolauksen jäännökset tuotiin Bariin Turkista vuonna 1087. Basilikan arkkitehtuuri on vaikuttava, ja sen sisätilat ovat kauniit freskoilla koristellut.

Castello Svevo

Bariin tutustuessa ei voi ohittaa Castello Svevoa, joka on kaupungin keskeisimmällä paikalla. Tämä normannilaistyylinen linna rakennettiin 1100-luvulla suojelua varten. Nykyään linna toimii museona, jossa voi tutustua Bariin liittyvään historiaan.

Piazza del Ferrarese

Piazza del Ferrarese on vilkas kaupungin aukio Bari Vecchion alueella. Aukio on täynnä paikallisen elämän vilinää, ja sen ympäriltä löytyy useita ravintoloita ja kahviloita. Piazza del Ferrarese on mainio paikka nauttia lasillinen viiniä ja tarkkailla ohikulkijoiden menoa.

Bari Vecchion sokkelot

Bari Vecchion sokkeloiset kujat ovat ihanteellisia pronssinkorjaajille. Ne kuljettavat vierailijan vanhojen talojen lomitse, joissa voi vielä nähdä perinteisiä kultaseppämestarin pajoja. Bari Vecchio on myös täynnä viehättäviä trattorioita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja.

Promenade delle Nazioni

Promenade delle Nazioni on kaunis rantakatu, joka kulkee Bariin saapuvien lauttojen lähettyvillä. Pitkä katu tarjoaa upeat merinäkymät, ja sen varrella on useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista merinäköalaan.

Saint Nicholas Park

Saint Nicholas Park on kaunis puisto meren rannalla, joka tarjoaa rauhaa ja virkistystä Bariin saapuville vierailijoille. Puistossa voi kävellä merenrannalla, istua penkillä ja ihailla maisemia tai nauttia piknikistä vehreällä nurmikolla.

Teatro Margherita

Teatro Margherita on upea teatterirakennus, joka sijaitsee kauniilla paikalla meren rannalla. Tämä historiallinen rakennus on suosittu paikka kulttuuritapahtumille, kuten teatteriesityksille ja konserteille. Teatterin arkkitehtuuri on vaikuttava, ja sen sisätilat ovat todellinen taiteellinen elämys.

Oli matkailija Bariin saapuessaan kiinnostunut historiasta, taiteesta tai paikallisesta ruoasta, tämä viehättävä Etelä-Italian kaupunki tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä jokaiseen makuun. Bari on Puglian helmi, joka kutsuu vierailijoita tutustumaan sen ainutlaatuiseen kulttuuriin ja historiaan.

Bari ja sen Ravintolat

Koti herkuttelijalle

Bari tarjoaa herkullisia makuelämyksiä matkailijoille, jotka haluavat tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Kaupungin ravintolat ovat tunnettuja tuoreista merenelävistä ja herkullisista pastoista. Meren antimista valmistetut antipastit ja pastat kuuluvat ehdottomasti maisteltaviin herkkuihin.

Tunnelmalliset trattoriat

Bari on täynnä aitoja italialaisia trattorioita, joissa voi nauttia perinteisestä ruoasta tunnelmallisessa ympäristössä. Nämä pienet ja kodikkaat ruokapaikat tarjoavat paikallisia erikoisuuksia, kuten orecchiette-pastaa ja erilaisia tuoreita kalaruokia. Trattorioiden ruoat valmistetaan usein paikallisista raaka-aineista ja niiden annokset ovat runsaita ja maukkaita.

Ihana kahvilakulttuuri

Bari on tunnettu myös vilkkaasta kahvilakulttuuristaan. Kaupungin kaduilla ja aukioilla on lukuisia kahviloita, joissa voi nauttia hyvästä kahvista ja herkullisista leivonnaisista. Bareselijat eli paikalliset kahvilat ovat erityisen suosittuja aamiaisaikaan, jolloin tarjoillaan muun muassa tuoretta pannutuoretta cappuccinoa ja cornetti-leivonnaisia. Kahvilassa voi myös nauttia paikallisia erikoisuuksia, kuten ”caffè lecceseä”, joka on makeutettu espressokahvi mantelisiirapilla.

Upeat merinäköalat

Bari tarjoaa mahtavia ravintolavaihtoehtoja myös merinäköalalla. Kaupungin satama-alueella sijaitsevissa ravintoloissa voi nauttia herkullisista ruoista samalla kun ihailee meren aaltoja ja sataman vilinää. Merenelävät ovat näissä ravintoloissa erityisen suosittuja, ja voit valita niiden joukosta juuri omat suosikkisi. Paikalliset viinit täydentävät aterian täydellisesti.

Täyteläiset jälkiruoat

Bari tunnetaan myös herkullisista jälkiruoistaan. Puglian alueen erikoisuus on gelato, jota voi nauttia monissa paikallisissa jäätelöbaareissa. Gelatot valmistetaan tuoreista raaka-aineista, kuten tuoreista hedelmistä ja paikallisista manteleista. Bari on myös mainio paikka maistella muita makeita herkkuja, kuten cannolia, pistaasileivoksia ja tarallit-keksikakkuja.

Bari tarjoaa matkailijoille monipuolisia ja herkullisia ravintolavaihtoehtoja. Olitpa sitten kiinnostunut paikallisista erikoisuuksista, tuoreista merenelävistä tai herkullisesta gelatosta, tämä kaupunki pitää varmasti makunystyräsi tyytyväisinä. Tarjolla on sekä tunnelmallisia trattorioita että moderneja ravintoloita, joissa voi nauttia herkullisista ruoista ja samalla ihastella upeita merinäköaloja.

Bari – Italia matkakohde

Bari

Bari on kaunis satamakaupunki Etelä-Italiassa, Adrianmeren rannalla. Kaupungissa on noin 320 000 asukasta, ja se on Puglian maakunnan pääkaupunki. Bari tunnetaan myös yhtenä alueen tärkeimmistä satamista. Kaupunki on saanut nimensä antiikin aikaisesta kreikkalaisesta kielestä, jossa se tarkoittaa ”kevyttä tuulta”.

Historia

Bari on erittäin vanha kaupunki, jolla on rikas ja monimuotoinen historia. Se perustettiin noin 900-luvulla eaa. kreikkalaisen siirtokunnan tukikohdaksi ja kehittyi myöhemmin roomalaiseksi kaupungiksi. Myöhemmin Bari joutui goottien, bysanttilaisten ja saraseenien valloitusten kohteeksi.

Kaupungista tuli tärkeä ja menestyvä kauppasatama keskiajalla ja rennessanssin aikana. Roomalaiskatolinen kirkko oli merkittävä vaikuttaja Bariin, ja kaupunkiin rakennettiin useita kirkkoja ja katedraaleja.

Yksi kaupungin kuuluisimmista nähtävyyksistä on Basilica di San Nicola, joka on pyhitetty Pyhälle Nikolaukselle. Tämä kirkko rakennettiin 1100-luvulla ja se on yksi tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista katolisen uskonnon kannalta.

Bari on myös kuuluisa sen historiallisesta vanhastakaupungista, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Vanhakaupunki on tunnettu sokkeloisista kapeista kaduistaan, valkoisista kivistä ja merinäköaloista. Siellä voit löytää kauppahalleja, ravintoloita, kahviloita ja historiallisia monumentteja.

Toinen tärkeä historiallinen nähtävyys Bari on Castello Svevo, eli sveitsiläinen linnoitus. Rakennettu 1100-luvulla, linnassa on näyttelyitä ja tiloja erilaisille tapahtumille. Se on myös suosittu paikka ihailla kaupunkia ja merinäköaloja.

Lopuksi

Bari on kaunis ja historiallinen kaupunki, jossa yhdistyvät antiikin, keskiajan ja renessanssin ajan vaikutteet. Siellä on paljon nähtävää ja koettavaa, kuten historiallinen vanhakaupunki, kirkot ja linnoitus. Bari tarjoaa myös upeita merinäköaloja ja herkullista italialaista ruokaa. Se on ehdottomasti vierailun arvoinen matkakohde Etelä-Italiassa.

Bari – Kaupunki Apulian sydämessä

1. Bari historiallisena ja kulttuurikohteena

Bari on kaupunki Apulian alueella Etelä-Italiassa ja se on tunnettu rikkaasta historiastaan ja kulttuuristaan. Kaupunki tarjoaa vierailijoilleen upeita historiallisia kohteita, kuten Bari Vecchion vanhan kaupungin, joka on kuuluisa sokkeloisista kujistaan ja viehättävistä pikkuputiikeistaan. Vanhan kaupungin keskustassa sijaitsee myös kuuluisa Bari-katedraali, joka on rakennettu 1000-luvulla.

2. Majoitusmahdollisuudet Bariassa

Bariassa on lukuisia majoitusmahdollisuuksia, jotka sopivat jokaiseen budjettiin ja tarpeeseen. Kaupungista löytyy sekä luksushotelleja että edullisempia vaihtoehtoja, kuten hostelleja ja bed and breakfast -majoituksia. Olitpa sitten etsimässä ylellistä kylpylälomaa tai haluat tutustua paikalliseen kulttuuriin kotoisassa ympäristössä, Bariassa on varmasti sopiva majoitus sinulle.

3. Ylelliset hotellit Bariassa

Jos et välitä budjetista ja haluat nauttia ylellisestä majoituksesta Bariassa, sinulla on useita vaihtoehtoja. Voit valita esimerkiksi modernin design-hotellin, jossa on upeat merinäkymät ja kaikki mahdolliset mukavuudet. Nämä hotellit tarjoavat usein myös ravintoloita, kylpylöitä ja kuntokeskuksia.

4. Edulliset majoitusvaihtoehdot Bariassa

Jos taas matkabudjettisi on tiukempi, voit valita edullisemman majoitusvaihtoehdon Bariassa. Kaupungissa on useita hostelleja, jotka tarjoavat mukavat puitteet majoittua edullisesti. Voit myös valita bed and breakfast -majoituksen, jossa saat yksilöllisen palvelun pienessä ja kodikkaassa ympäristössä.

5. Majoitus vanhassa kaupungissa

Mikäli haluat kokea aidon tunnelman Bari Vecchion vanhasta kaupungista, voit valita majoituksen joko itsenäisessä huoneistossa tai perinteisessä bed and breakfast -majoituksessa vanhan kaupungin sydämessä. Nämä majoitusvaihtoehdot tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua vanhan kaupungin ihmeellisiin kujiihin ja tunnelmaan.

6. Miten varata majoitus Bariassa

Varataksesi majoituksen Bariassa voit kääntyä perinteisten hotellien lisäksi myös online-matkatoimistojen tai majoitusvarauspalveluiden puoleen. Nämä palvelut tarjoavat laajan valikoiman majoitusvaihtoehtoja eri hintaluokissa ja alueilla, jotta voit valita juuri sinulle sopivan vaihtoehdon. Ole kuitenkin ajoissa liikkeellä, etenkin sesonkiaikoina Bariassa voi olla runsaasti turisteja ja majoitukset voivat täyttyä nopeasti.

Linkit

  1. Bari – Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Bari Wikipedia-sivusto tarjoaa kattavan yleiskuvan Barista sen historiasta, kulttuurista, nähtävyyksistä ja taloudesta.
  2. Lonely Planet – Bari: https://www.lonelyplanet.com/italy/bari Lonely Planetin Bari-osio tarjoaa matkailutietoa ja vinkkejä kaupungin parhaista kohteista ja aktiviteeteista.
  3. TripAdvisor – Bari: https://www.tripadvisor.com/Tourism-g187874-Bari_Province_of_Bari_Puglia-Vacations.html TripAdvisor tarjoaa matkailijoiden arvosteluja ja suosituksia Barin hotelleista, ravintoloista ja nähtävyyksistä.
  4. Bari Turismo – Bari’s Official Tourist Information: http://www.bariturismo.it/ Tämä on toinen matkailusivusto, joka tarjoaa tietoa Bariin liittyen, sen nähtävyyksistä ja kulttuurista.
  5. Bari: Wikitravel: https://wikitravel.org/en/Bari Wikitravelin Bari-sivu on käyttäjien ylläpitämä matkaopas, joka tarjoaa monipuolista tietoa kaupungista.