Italia verkkosivu

Pariisi

Eiffel-tornin näkymät

Rooman ja Pariisin ystävyyskaupunkisuhde on vahva ja merkittävä molemmille kaupungeille. Roomasta ja Pariisista löytyy paljon yhteistä historiaa ja kulttuuria, ja nämä kaupungit ovatkin suosittuja matkakohteita turistien keskuudessa. Pariisi, Ranskan pääkaupunki, on erityisen kuuluisa monista ikonisista nähtävyyksistään, joista yksi on Eiffel-torni.

Eiffel-torni on yksi maailman tunnetuimmista maamerkeistä ja se on lähes väistämätön vierailukohde matkustaessa Pariisiin. Torni sijaitsee Champ de Mars -puistossa Seinen rannalla, ja sen korkeus on yli 300 metriä. Eiffel-torni tarjoaa upeita näkymiä yli Pariisin kaupungin, ja maisemat tornista ovatkin sykähdyttäviä.

Torniin voi nousta joko jalan tai hissillä, ja eri tasanteilta voi ihailla kaunista kaupunkia eri korkeuksista. Ensimmäiseltä tasanteelta voi nähdä muun muassa Seinen joen, Riemukaaren ja Montmartren kukkulan. Toiselta tasanteelta avautuu upea näkymä etelään päin, johon kuuluvat esimerkiksi Invalididit ja Ranskan National Assembly -rakennus. Korkeimmalta tasanteelta voi nähdä lähes koko Pariisin kaupungin, ja jos sää sallii, jopa 40 kilometrin päähän. Näkymät Eiffel-tornista ovat upeat niin päivällä kuin yölläkin, ja torni onkin erityisen kaunis illan pimeydessä loistavien valojensa kanssa.

Louvren taidemuseo

Roomasta ja Pariisista löytyy myös yhteinen kiinnostus taiteeseen ja kulttuuriin. Pariisissa sijaitseva Louvren taidemuseo on yksi maailman laajimmista ja tunnetuimmista taidemuseoista. Museo sijaitsee entisessä kuninkaallisessa palatsissa, ja sen kokoelma kattaa yli 380 000 taide-esinettä, joista kuuluisimpiin lukeutuvat Mona Lisa ja Nike Samothraken voittotervehdys.

Louvressa voi viettää tuntikausia tutkien eri aikakausien taidetta ja arkkitehtuuria. Museon kokoelmat edustavat eri kulttuureita ja aikakausia, ja se tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua muun muassa antiikin Egyptin, Mesopotamian ja kreikkalais-roomalaisen taiteen mestariteoksiin. Museon upeat salit ja käytävät on myös nähtävyys sinänsä, ja ne huokuvat historiaa ja ylellisyyttä.

Louvren taidemuseo on yksi Pariisin suosituimmista nähtävyyksistä, ja sen valtava kokonaisuus vaatisi useamman päivän tutkimiseen. Museossa toimii myös opastettuja kierroksia, jotka auttavat hahmottamaan näyttelyiden kokonaisuutta ja perehtymään tarkemmin museon kokoelmiin. Louvresta löytyy myös useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia virkistävän tauon taidekierroksen lomassa.

Seinen risteily

Pariisi ei olisi Pariisi ilman Seineä, joka jakaa kaupungin kahteen osaan ja tarjoaa upeat maisemat kaupungin tunnetuimmille nähtävyyksille. Seinen risteily on suosittu tapa tutustua kaupunkiin ja nauttia sen kauneudesta ja romanttisesta tunnelmasta.

Risteilyllä Seinellä voi ihailla kaupungin ikonisia rakennuksia, kuten Notre-Damen katedraalia, Eiffel-tornia, Louvrea ja Riemukaarta. Seinellä voi myös nähdä monet Pariisin upeat sillat, kuten Pont des Artsin, joka tunnetaan myös rakkaussilhana. Risteilyn aikana voi rentoutua ja nauttia kaupungin näkymistä, samalla kun oppaat kertovat mielenkiintoisia tarinoita kaupungin historiasta ja nähtävyyksistä.

Seine on myös suosittu paikka ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Rannalla voi kävellä tai pyöräillä, tai istahtaa pieneen kahvilaan tai ravintolaan nauttimaan lounasta tai illallista. Seinen rannalta löytyy myös useita markkinoita, joilla voi tehdä ostoksia tai maistella paikallisia herkkuja. Seinen risteily on tunnelmallinen ja romanttinen kokemus, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Roomalla ja Pariisilla on vahva ystävyyskaupunkisuhde, ja nämä kaupungit tarjoavat matkailijoille upeita nähtävyyksiä ja elämyksiä. Eiffel-tornin näkymät, Louvren taidemuseo ja Seinen risteily ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, mitä nämä kaupungit tarjoavat. Matkustaessa Roomaan ja Pariisiin kannattaa varata aikaa tutustua myös näihin kaupunkien ystäviin.

Notre-Dame-katedraali

Pariisin kuuluisin nähtävyys, Notre-Dame-katedraali, on yksi tärkeimmistä Rooman ystävyyskaupungeista Euroopassa. Tämä upea goottilainen kirkko sijaitsee Seinen saarella, Île de la Citéllä, ja se on ollut keskeinen osa Pariisin kaupunkikuvaa jo yli 800 vuoden ajan.

Notre-Dame-katedraalin rakentaminen alkoi vuonna 1163, ja se valmistui vasta 1800-luvun puolivälissä. Kirkon suuri ja mahtava julkisivu on yksi sen vaikuttavimmista piirteistä, ja sen kaksi tornia kohoavat korkealle Pariisin ylle. Kirkon sisällä voi ihailla upeaa goottilaista arkkitehtuuria, kauniita lasimaalauksia ja koristeltuja alttareita.

Notre-Dame-katedraalin vierailu on ikimuistoinen kokemus. Voit kiivetä torniin ja ihailla upeita näkymiä yli Pariisin, tai voit osallistua kirkon jumalanpalvelukseen ja kokea sen uskonnollista merkitystä. Katedraali on myös suosittu turistikohde, joten se kannattaa vierailla ajoissa tai varata lippu etukäteen.

Champs-Élysées -ostoskatu

Toinen Rooman ystävyyskaupungeista Euroopassa on Pariisin kuuluisa ostoskatu Champs-Élysées. Tämä pitkä ja leveä bulevardi on yksi maailman kuuluisimmista ostoskaduista, ja se houkuttelee vuosittain miljoonia vierailijoita eri puolilta maailmaa.

Champs-Élysées tarjoaa monipuolisen valikoiman ostosmahdollisuuksia. Täältä löydät suuria tavarataloja ja kansainvälisiä muotimerkkejä, mutta myös pieniä putiikkeja ja erikoisliikkeitä. Kadun varrella on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia herkullisia ranskalaisia ​​ruokia ja juomia.

Champs-Élyséesin kruununjalokivi on Riemukaari, joka sijaitsee kadun lännessä. Tämä vaikuttava monumentti rakennettiin Napoleonin aikana ja se muistuttaa Ranskan voitonjuhlista. Riemukaaren huipulta voi ihailla upeita näkymiä yli Pariisin, erityisesti Eiffel-torni näkyy kauempana.

Champs-Élysées on myös suosittu paikka erilaisille tapahtumille ja juhlille, kuten Ranskan kansallispäivän paraatille. Tämä ostoskatu on ehdottomasti vierailun arvoinen, oli sitten ostoksilla tai vain nauttimassa tunnelmasta.

Montmartren taiteilijakortteli

Pariisin Montmartren kaupunginosa on yksi kaupungin tunnetuimmista ja vilkkaimmista alueista. Se tunnetaan erityisesti taiteilijoistaan, ja se on myös yksi Rooman ystävyyskaupungeista Euroopassa.

Montmartren viehätys perustuu sen boheemiin ilmapiiriin ja kauniisiin katuja ja aukioihin. Alueella on lukuisia taidegallerioita ja pieniä taidemyymälöitä, joissa voi ihailla ja ostaa paikallisten taiteilijoiden teoksia. Montmartren historiallisessa taiteilijakorttelissa on myös monia kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia ranskalaisesta ruoasta ja viinistä.

Yksi Montmartren tunnetuimmista maamerkeistä on Sacré-Cœur-basilika, joka sijaitsee alueen korkeimmalla kukkulalla. Tämä valkoiseksi maalattu basilika tarjoaa upeat näkymät yli Pariisin ja se on suosittu kohde niin paikallisille kuin turisteillekin.

Montmartren tunnelma on ainutlaatuinen. Kapeat ja jyrkät kadut, taiteilijoiden työpajat ja kahviloiden terassit luovat letkeän ja inspiroivan ilmapiirin. Alueella voi myös kokea Pariisin yöelämän, sillä Montmartre on tunnettu myös vilkkaasta baarikulttuuristaan.

Rooman ja Pariisin ystävyyskaupunkisuhde tuo näitä kaksi kaupunkia lähemmäksi toisiaan. Rooman lähettäessä tervehdyksen Pariisiin, se kutsuu vierailijat tutustumaan näihin upeisiin nähtävyyksiin ja kokemaan niiden taian.

Versaillesin linna

Versaillesin linna sijaitsee Pariisin lähellä ja se on yksi Ranskan tunnetuimmista maamerkeistä. Linna oli alun perin kuninkaiden asuinpaikka, mutta nykyään se toimii museona ja matkailukohteena. Versaillesin linna on myös yksi Rooman ystävyyskaupungiksi valituista kohteista Euroopassa.

Linnan rakentaminen alkoi jo 1600-luvulla, kun Ludvig XIV päätti siirtää kuninkaallisen hovin Pariisista Versaillesiin. Linnaa laajennettiin ajan myötä ja siitä tuli suuri ja upea rakennuskompleksi. Versaillesin linna tunnetaan erityisesti sen upeista huoneista, komeista puutarhoista ja arkkitehtonisesti vaikuttavasta ulkoasusta.

Linnaan pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla, joissa opas vie vierailijat läpi linnan eri huoneiden ja tilojen. Linnan suurin vetonaula on peilisali, joka on koristeltu upeilla kristallikruunuilla ja seinät peilipinnoilla. Peilisali on yksi maailman tunnetuimmista huoneista ja siellä järjestetään erilaisia juhlia ja tilaisuuksia.

Versaillesin linnaan kuuluu myös laaja puutarha-alue, jossa vieraat voivat kävellä ja nauttia kauniista maisemista. Puutarha on täynnä suihkulähteitä, veistoksia ja kukkapenkkejä, ja siellä voi viettää tuntikausia kävellen ja rentoutuen. Puutarha on erityisen kaunis keväällä, kun kukat alkavat kukkia ja koko alue herää eloon.

Riemukaari

Riemukaari on yksi Pariisin tunnetuimmista ja symbolisimmista maamerkeistä. Se sijaitsee Riemukaaren aukiolla Champs-Élysées-bulevardin päässä ja se kuuluu myös Rooman valitsemiin ystävyyskaupunkeihin Euroopassa.

Riemukaari rakennettiin Napoleon Bonaparten käskystä vuonna 1806 voittojen juhlistamiseksi ja Ranskan armeijan kunnianosoittamiseksi. Riemukaari on lähes 50 metriä korkea ja sitä koristavat erilaiset veistokset ja reliefit, jotka kertovat Ranskan sodista.

Riemukaaren huipulla on näköalatasanne, josta avautuu upeat maisemat ympäröivään kaupunkiin. Sinne voi kiivetä portaita pitkin tai ottaa hissin, ja ylhäällä voi ihailla Pariisin upeita näkymiä. Riemukaaren lähellä sijaitsee myös Kaupungin tiede- ja teknologiamuseo Cité des Sciences et de l’Industrie, joka on suosittu vierailupaikka erityisesti perheille.

Pariisin gastronomia

Pariisi on tunnettu myös herkullisesta ruoastaan ja hienoista ravintoloistaan. Pariisin gastronomia on maailmankuulu, ja kaupungissa voi nauttia monenlaisista aterioista ja herkuista.

Pariisin ravintolat tarjoavat monipuolista ja laadukasta ruokaa eri puolilta maailmaa. Kaupungissa voi maistella perinteistä ranskalaisia herkkuja, kuten escargots (etanat), coq au vin (kanapata) ja crème brûlée (vaniljakreemiä, joka on karamellisoitu pinnaltaan). Lisäksi monissa ravintoloissa on tarjolla myös kansainvälistä ruokaa eri maiden keittiöistä.

Pariisissa on myös paljon kahviloita ja leipomoita, joista saa herkullisia leivonnaisia, patonkeja ja croissantteja. Monet kahvilat tarjoavat myös erilaisia juomia, kuten espressoja, cappuccinoita ja kuuluisaa ranskalaista kuumaa suklaata.

Kaupungin ruokakulttuuria voi tutustua parhaiten käymällä erilaisilla ruokamarkkinoilla ja herkutteluleipomoissa. Pariisista löytyy myös useita Michelin-tähdillä palkittuja ravintoloita, joissa voi kokea todellisen gastronomisen elämyksen.

Pariisi tarjoaa siis paljon nähtävää ja koettavaa Rooman ystävyyskaupunkina Euroopassa. Versaillesin linna ja Riemukaari ovat kaksi kaupungin tunnetuinta maamerkkiä, joita ei kannata jättää väliin vieraillessa Pariisissa. Lisäksi kaupungin herkullinen ruoka ja ravintolatarjonta tekevät vierailusta entistäkin miellyttävämmän.