Italia verkkosivu

Praha

Prahan kaupunki

Praha, Tšekin pääkaupunki, on yksi Rooman ystävyyskaupungeista Euroopassa. Tämä viehättävä kaupunki sijaitsee Moldau-joen varrella ja tarjoaa matkailijoille upeita nähtävyyksiä, kiehtovaa historiaa ja rikkaan kulttuurin. Praha tunnetaan kauniista arkkitehtuuristaan, historiallisista rakennuksistaan ja maukkaasta oluestaan.

Historia ja kulttuuri

Prahan historia juontaa juurensa aina 9. vuosisadalle saakka, jolloin ensimmäinen linna rakennettiin alueelle. Kaupunki tuli tunnetuksi Pyhän Rooman keisarikunnan pääkaupunkina, ja se kukoisti erityisesti 14. ja 15. vuosisadalla. Myöhemmin Praha joutui osaksi Itäblokkia ja kommunistista hallintoa, kunnes kommunismin kaaduttua kaupunki alkoi kukoistaa uudelleen.

Praha on erottamattomasti sidoksissa musiikkiin ja taiteeseen. Kaupungissa voi nauttia klassisesta musiikista esimerkiksi Prahan kansallisoopperan esityksissä tai vierailla musiikinystävänä kuuluisan Charles-sillan läheisyydessä, jossa usein esiintyy katukunstisteja soittamassa iloisia melodioita. Prahan linnassa voi ihailla kuningashuoneen kullattuja huoneita ja ihmetellä Pyhän Vituksen katedraalin upeaa arkkitehtuuria.

Nähtävyydet ja käyntikohteet

Praha on täynnä upeita nähtävyyksiä ja käyntikohteita. Vanhakaupunki on yksi kaupungin tunnetuimmista alueista, jossa voi vaellella kapeilla kujilla ja ihastella historiallisia rakennuksia. Vanhankaupungin aukion komea kellotorni tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin, ja vanhassa raatihuoneessa voi ihailla Prahan vanhoja kellamekanismeja.

Toinen kuuluisa paikka vierailla on Prahan linna, joka on yksi suurimmista linnoista maailmassa. Linna-alueella voi tutustua kuninkaallisiin palatseihin, katedraalien aukioksi nimettyyn alueeseen ja kuvankauniiseen kultaiseen kujalle, joka tarjoaa pienten kauppojen ja käsityöläisten taiteen ystäville upeita löytöjä.

Moldau-joen yli kulkee useita siltoja, joista tunnetuin on Charles-silta. Tämä upea goottilaistyylinen silta on täynnä patsaita ja tarjoaa upeat näkymät joelle ja Prahan linnaan päin. Silta on suosittu kävelykohde niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa.

Praha tunnetaan myös oluestaan, joten kaupunkiin matkustavalla kannattaa ehdottomasti maistaa paikallisia oluita jossakin perinteisistä olutpubeista tai panimoista. Praha tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, joten vierailu tähän kaupunkiin jättää matkailijalle unohtumattomia kokemuksia.

Praha onkin erinomainen matkakohde Rooman ystävyyskaupunkien joukossa. Kaupunki tarjoaa upeaa arkkitehtuuria, kiehtovaa historiaa ja rikasta kulttuuria. Prahan nähtävyydet ja käyntikohteet tyydyttävät kaikenlaiset matkailijat, ja kaupungin henki ja tunnelma jäävät varmasti sydämeen pitkäksi aikaa.

Ruoka ja juoma

Rooman ja Prahon ystävyyskaupunkisuhteen lisäksi molemmat kaupungit ovat tunnettuja herkullisesta ruoastaan ja monipuolisesta juomakulttuuristaan. Roomassa ja Prahassa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja.

Roomassa voit maistaa perinteistä roomalaista ruokaa, kuten pasta carbonaraa, amatriciana ja cacio e pepeä. Rooman keittiössä suositaan yksinkertaisia ja laadukkaita raaka-aineita sekä runsasta mausteiden käyttöä. Roomalaisessa keittiössä on myös voimakkaasti vaikutteita muista Italian alueiden keittiöistä, kuten Sisiliasta ja Pohjois-Italiasta.

Prahassa kannattaa ehdottomasti maistaa perinteistä tšekkiläistä ruokaa. Tšekkiläinen keittiö on tuhti ja mausteikas, ja suosittuja ruokia ovat muun muassa gulassikeitto, wiener schnitzel ja tšekkiläiset makkarakääröt. Prahassa voi myös nauttia herkullista olutta, sillä kaupungissa on monia perinteisiä olutravintoloita, joissa voi kokea paikallisen olutkulttuurin.

Ostokset ja shoppailu

Rooma ja Praha tarjoavat hyvät mahdollisuudet ostosten tekemiseen ja shoppailuun. Molemmissa kaupungeissa on sekä kansainvälisiä merkkiliikkeitä että paikallisia erikoisliikkeitä.

Roomassa voit shoppailla muotiliikkeissä, joita löytyy erityisesti Via dei Condotti -kadulta ja sen ympäristöstä. Rooma on myös tunnettu koruliikkeistään, joissa voi ihailla upeita koruja ja ostaa muistoksi ainutlaatuisen korun. Roomasta voi myös ostaa paikallisia herkkuja ja perinteisiä käsityötuotteita.

Prahassa voit shoppailla Prahan vanhassakaupungissa, jossa on paljon putiikkeja ja pieniä kauppoja. Vanhankaupungintorin ympäristössä on myös monia tšekkiläisten suunnittelijoiden liikkeitä, joista voi löytää uniikkeja vaatteita ja asusteita. Praha on myös tunnettu kristalli- ja lasiteollisuudestaan, joten kaupungista kannattaa ostaa ainutlaatuista tšekkiläistä kristallia.

Aktiviteetit ja vapaa-aika

Roomassa ja Prahassa on paljon aktiviteetteja ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Kummassakin kaupungissa voi tutustua paikalliseen historiaan ja kulttuuriin lukuisissa museoissa ja historiallisissa nähtävyyksissä.

Roomassa kannattaa ehdottomasti vierailla Colosseumissa ja Rooman historiallisessa keskustassa, jossa voi ihailla upeita antiikin aikaisia rakennuksia ja patsaita. Roomassa voi myös käydä Vatikaanissa, jossa sijaitsee maailman kuuluisin katolinen kirkko, Pietarinkirkko. Roomassa on myös paljon puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista.

Prahassa voi tutustua Prahan linnaan sekä Charles-sillalle, jolta avautuu upeat näkymät kaupungin yli. Kaupungissa on myös paljon historiallisia kirkkoja ja kauniita puistoja, joissa voi kävellä ja rentoutua. Lisäksi Praha tunnetaan myös musiikistaan, joten kaupungissa kannattaa käydä klassisen musiikin konserteissa tai vierailla jossakin perinteisessä olutravintolassa, jossa voi kuunnella paikallisia muusikoita.

Rooma ja Praha tarjoavat siis monipuolisia mahdollisuuksia niin ruoan, shoppailun kuin aktiviteettienkin suhteen. Näiden kaupunkien ystävyyskaupunkisuhteessa onkin paljon yhteistä, ja sekä Roomassa että Prahassa voi kokea unohtumattomia elämyksiä ja nauttia kauniista eurooppalaisesta tunnelmasta.

Majoitusvaihtoehdot

Rooman ystävyyskaupunkina Praha tarjoaa monipuolisia majoitusvaihtoehtoja niin budjettilomailijalle kuin luksusta kaipaavallekin matkailijalle. Kaupungissa on lukuisia hotelleja, hostelleja, huoneistoja ja bed and breakfast -paikkoja, jotka tarjoavat majoitusta eri hintaluokissa ja eri puolilla kaupunkia.

Hotellit ovat yleensä keskustan alueella, ja tarjoavat hyvät palvelut ja mukavuudet. Monet hotellit sijaitsevat vanhassa kaupungissa, jossa on myös eniten nähtävyyksiä ja ravintoloita. Hotellihuoneiden hinnat vaihtelevat huomattavasti sesongista riippuen, joten varaaminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Jos etsit edullisempaa majoitusta, hostellit ja huoneistot ovat hyviä vaihtoehtoja. Hostelleissa voi yöpyä jo muutamalla kymmenellä eurolla, ja osassa hostelleista on myös mahdollisuus yöpyä yksityisessä huoneessa. Huoneistot puolestaan tarjoavat enemmän tilaa ja omaa rauhaa, ja sopivat erityisesti perheille tai pidempään oleskeluun. Monet huoneistot sijaitsevat keskustan liepeillä, joten hyvät liikenneyhteydet ovat tärkeitä.

Liikkuminen kaupungissa

Praha on helppo kiertää kävellen tai julkisilla liikennevälineillä. Kaupungin keskusta-alueet ovat suhteellisen pieniä, ja suurimman osan nähtävyyksistä pystyy kulkemaan kävellen. Vanhassa kaupungissa sijaitsevat Prahan linna, Kaarlensilta ja vanhakaupunki ovat kaikki kävelymatkan päässä toisistaan.

Jos et halua kävellä tai haluat liikkua kauempana oleviin kaupunginosiin, Prahan julkinen liikenne on kätevä vaihtoehto. Kaupungissa on käytössä metro, raitiovaunut ja bussit. Metrolla pääset nopeasti ja helposti eri puolille kaupunkia, ja raitiovaunut ja bussit tarjoavat hyvät yhteydet myös syrjäisempiin kohteisiin.

Matkailijoille on myös tarjolla Prahan turistikortti, joka tarjoaa rajattoman matkustusoikeuden julkisilla liikennevälineillä tietyn ajanjakson ajan. Kortin avulla voi myös saada alennuksia joissain nähtävyyksissä ja ravintoloissa.

Vinkkejä ja huomioitavaa

Praha on suosittu matkailukohde, ja sesonkiaikaan kaupunki voi olla hyvin täynnä turisteja. Sesongin ulkopuolella kannattaa varata majoitus ja ostaa nähtävyyksien lippuja etukäteen, jotta vältyt ruuhkilta ja pitkiltä jonotusajoilta.

Kaupungissa on paljon kävelykatuja ja mukulakivisiä teitä, joten hyvät ja mukavat kävelykengät ovat tarpeen. Myös sateenvarjo voi olla tarpeen, sillä sää Prah