Italia verkkosivu

Milano

Milano – Italian muotipääkaupunki

Sisällysluettelo

Kaupungin esittely

Milano on Italian toiseksi suurin kaupunki ja kuuluisa maailmanlaajuisesti muodin ja designin keskuksena. Kaupungin kaduilla voi bongata lukuisia muotitaloja, ja se onkin täydellinen paikka shoppailuun ja trendikkäiden ihmisten katselemiseen.

Nähtävyydet

Milanossa on myös paljon nähtävää muiden kuin muodin ystäville. Kaupungin symboli, Milanon tuomiokirkko eli Duomo, on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde. Kirkon upeat goottilaiset tornit ja sisältä löytyvät upeat lasimaalaukset ovat näkemisen arvoisia.

Taidetta ja kulttuuria arvostavalle Milanosta löytyy myös paljon tarjontaa. Sforzescon linna tarjoaa vierailijoilleen lukuisia taidenäyttelyjä ja historiaa. Kaupungin keskustassa sijaitseva La Scala -oopperatalo on maailmankuulu ja tarjoaa upeita esityksiä.

Parhaat shoppailupaikat Milanossa

Kultainen kolmio

Milanon ydinkeskustassa sijaitsee niin sanottu ”kultainen kolmio”, joka on täydellinen ostospaikka muodista kiinnostuneille. Täältä löytyvät maailmankuulut muotitalot kuten Prada, Versace ja Gucci. Shopping-tunnelmaa voi nauttia myös paikallisissa putiikeissa ja pienissä kaupoissa.

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II on upea lasigalleria, joka on täynnä ylellisiä kauppoja ja ravintoloita. Tämä historiallinen ostoskeskus on paikallisten suosima kohtaamispaikka ja erinomainen paikka shoppailun lisäksi myös kahvittelulle tai aperitiiville.

Milanon herkut

Aperitiivi

Milanolaiset rakastavat aperitiivia eli ruokajuoman kanssa tarjoiltuja pikkupurtavia. Kaupungista löytyy lukuisia paikkoja, joissa voi nauttia herkullisista aperitiiveista, kuten bruschettoja ja risottoa.

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese on Milanon kuuluisin ruokalaji. Kermaisen risoton sydämessä on sahramin värinen riisi, joka antaa sille upean maun ja värin.

Milanon käytännön vinkit

Julkinen liikenne

Milanossa on hyvä julkinen liikenneverkosto, johon kannattaa tutustua. Metrolla pääsee kätevästi kaupungin eri osiin, ja raitiovaunuilla liikkuminen on myös suosittua.

Kieli

Vaikka englantia osataan yleisesti turistikohteissa, kannattaa varautua siihen, että italialaiset puhuvat pääasiassa italiaa. Joitakin yleisiä fraaseja kannattaa opetella ja mukana voi pitää myös käännösohjelmaa puhelimessa.

Aika ja sää

Milanossa on Välimeren ilmasto, joten se voi olla erittäin kuuma kesäkuukausina. Paras aika vierailla kaupungissa on kevät tai syksy, jolloin lämpötilat ovat miellyttäviä ja turisteja on vähemmän.

 

Milano – sivistyksen ja tyylin keskus

Milanosta löytyy paljon enemmän kuin muotia ja designia

Milano on Italian toiseksi suurin kaupunki ja pohjoisen Italian tärkein taloudellinen keskus. Vaikka kaupunki tunnetaankin erityisesti muodistaan ja designistaan, Milanosta löytyy myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Kaupungin rikas historia, upeat arkkitehtoniset nähtävyydet ja herkullinen ruokakulttuuri tarjoavat elämyksiä kaikille matkaajille.

Milanon viinitarhat – pala paikallista kulttuuria

Monet eivät ehkä tiedä, että Milanolla on myös maineikas viinikulttuuri. Kaupungin ympärillä sijaitsevilla viinitarhoilla tuotetaan laadukkaita paikallisia viinejä, jotka tarjoavat matkailijoille ainutlaatuisen makuelämyksen.

Viiniretki Milanon ympäristössä

Matkailijat voivat osallistua viiniretkelle Milanon ympäristöön ja tutustua alueen viinintuotantoon. Retkillä vieraillaan paikallisilla viinitarhoilla, joissa oppii viininvalmistuksen saloja ja maistaa erilaisia viinejä. Monet viinitarhat tarjoavat myös ruokailumahdollisuuksia, jolloin voi nauttia paikallisista herkuista viinin kyytipoikana.

Paikalliset viinilaadut

Milanon ympäristössä tuotetaan erilaisia viinilaatuja, joista osa on hyvin tunnettuja ja arvostettuja. Lombardian alueella valmistetaan muun muassa kuuluisaa Franciacortan kuohuviiniä, joka kilpailee champagneviinien kanssa laadussa ja maussa. Alueen viinejä on myös helppo yhdistää ruokien kanssa, joten ne sopivat erinomaisesti italialaiseen ruokakulttuuriin.

Viinimuseo – matka menneisyyteen

Matkailijat voivat myös tutustua Milanossa sijaitsevaan viinimuseoon, joka esittelee alueen viinintuotannon historiaa. Museossa näkee vanhoja viininvalmistusvälineitä ja oppii mielenkiintoisia faktoja viininvalmistuksesta. Museokaupasta voi ostaa paikallisia viinejä ja muita tuotteita matkamuistoiksi.

Viininmaistajaiset ja tapahtumat

Milanossa järjestetään myös erilaisia viinitapahtumia ja viininmaistajaisia, joissa voi tutustua paikallisiin viineihin ja viinintekijöihin. Tällaiset tapahtumat tarjoavat loistavan tilaisuuden oppia lisää viinistä ja samalla nauttia Milanon vilkkaasta ilmapiiristä.

Päätelmä

Milano on enemmän kuin vain muotia ja designia – se on myös kulttuurin ja viinin keskus. Kaupungin ympärillä sijaitsevat viinitilat tarjoavat matkailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua paikalliseen viinintuotantoon ja maistella laadukkaita viinejä. Milano on siis erinomainen matkakohde kaikille viinin ystäville ja niille, jotka haluavat kokea enemmän Italian kulttuuria ja elämäntyyliä.

Milano – ostosten mekka

Luksusbrändit ja suuret ostoskeskukset

Milano on yksi maailman suosituimmista kaupunkilomakohteista, erityisesti ostosten tekemisen kannalta. Kaupungissa on lukuisia luksusbrändien liikkeitä ja suuria ostoskeskuksia, jotka houkuttelevat shoppailijoita ympäri maailman.

Yksi Milanon tunnetuimmista ostoskaduista on Via Montenapoleone, jossa sijaitsevat maailman johtavien muotitalojen liikkeet, kuten Prada, Gucci, Armani ja Versace. Tältä kadulta shoppailija löytää kaiken, mitä sydän halajaa, olipa kyse sitten vaatteista, asusteista tai koruista.

Lisäksi Milanossa on useita suuria ostoskeskuksia, joissa on tarjolla laaja valikoima erilaisia kauppoja ja merkkejä. Esimerkiksi Galleria Vittorio Emanuele II on yksi maailman vanhimmista ostoskeskuksista, jossa voi shoppailla ylellisiä tuotteita ja samalla ihailla upeaa arkkitehtuuria.

Design- ja sisustustuotteet

Milano on myös tunnettu muotoilun ja sisustuksen keskuksena, joten kaupungista löytyy paljon erilaisia liikkeitä, joissa myydään design-tuotteita ja sisustusesineitä. Esimerkiksi Corso Como on yksi Milanon suosituimmista design-kohteista, jossa on tarjolla muun muassa huonekaluja, tekstiilejä ja taide-esineitä.

Lisäksi kaupungista löytyy useita sisustus- ja designoutleteja, joissa voi tehdä edullisia löytöjä. Näissä liikkeissä myydään usein viime kauden mallistojen tuotteita alennettuun hintaan. Outlet-ostokset ovat suosittuja varsinkin shoppailijoiden keskuudessa, jotka haluavat saada enemmän vastinetta rahoilleen.

Antiikkiliikkeet ja kirpputorit

Milanossa on myös lukuisia antiikkiliikkeitä ja kirpputoreja, joista voi löytää uniikkeja esineitä ja vaatteita. Esimerkiksi Navigli-kanavan alueella järjestetään joka sunnuntai suuri kirpputori, jossa myydään kaikkea kirjoista ja vaatteista huonekaluihin ja koruihin.

Lisäksi kaupungin aukioilla ja toreilla voi välillä törmätä pieniin markkinakojuihin, joissa myydään käsitöitä, paikallisia herkkuja ja muita mielenkiintoisia tuotteita. Näillä toreilla ja markkinoilla on mukava kiertelemällä tutustua kaupungin paikallisen kulttuurin tarjontaan ja samalla tehdä ostoksia.

Ruokakaupat ja herkut

Italia tunnetaan maailmanlaajuisesti herkullisesta ruoastaan, joten Milanossa kannattaa ehdottomasti tutustua myös kaupungin ruokakauppojen tarjontaan ja nauttia paikallisista herkuista. Esimerkiksi kauppahallit kuten Mercato di Porta Palazzo tarjoavat laajan valikoiman tuoreita hedelmiä, vihanneksia, juustoja, leikkeleitä ja muita herkkuja.

Lisäksi Milanossa on useita erikoisliikkeitä, joissa myydään esimerkiksi oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, juustoja ja pastaa. Nämä liikkeet ovat erinomaisia paikkoja ostaa matkamuistoja ja laadukkaita paikallisia tuotteita mukaan kotiin viemisiksi.

Milano – tyylikästä ja monipuolista

Liikkuminen

Milano on Italian toiseksi suurin kaupunki ja se tarjoaa monia eri tapoja liikkua ympäri kaupunkia. Kaupunki on hyvin julkisten liikennevälineiden verkoston peitossa, joten matkailijat pääsevät helposti tutustumaan eri nähtävyyksiin ja ostosalueisiin.

Julkinen liikenne

Milanon julkinen liikenne on erinomaisesti organisoitua ja kattavaa. Metrolinjat, bussit ja raitiovaunut kulkevat pitkin kaupunkia ja tarjoavat helpon tavan siirtyä paikasta toiseen. Metrolla pääsee nopeasti ja kätevästi eri puolille kaupunkia, ja metroasemia on runsaasti. Bussit ja raitiovaunut puolestaan palvelevat alueita, joihin metro ei ulotu. Liput voi ostaa automaateista tai kioskeilta ja ne ovat voimassa kaikissa julkisissa liikennevälineissä.

Pyörät ja sähköpotkulaudat

Milano on pyöräilijöiden suosima kaupunki, ja kaupungissa on runsaasti pyöräkokoja ja -reittejä. Kaupungin julkinen pyöräjärjestelmä BikeMi tarjoaa vuokrapyöriä ympäri kaupunkia. Pyörät voi vuokrata helposti mobiilisovelluksen avulla ja palauttaa eri paikkaan pitkin kaupunkia. Lisäksi kaupunki on ottanut käyttöön sähköpotkulaudat, joita voi vuokrata samalla periaatteella kuin pyöriä. Nämä välineet ovat erinomainen tapa tutustua Milanon kauniisiin puistoihin ja historiallisiin rakennuksiin.

Taksi ja auto

Taksi on toinen vaihtoehto liikkumiseen Milanossa. Takseja löytyy runsaasti ja niitä voi tilata puhelimitse tai napata kiinni kadulta. On kuitenkin hyvä huomioida, että täksi vaihtoehdoksi on varauduttava jonottamiseen. Autolla liikkuminen Milanoon saapuessa voi olla hieman hankalaa ruuhkien ja pysäköintipaikkojen vähyyden takia. Jos kuitenkin haluaa olla liikkumisessaan täysin itsenäinen, auton vuokraaminen voi olla hyvä vaihtoehto.

Millaisen liikkumismuodon matkailija sitten valitsee, Milano tarjoaa monia mahdollisuuksia tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön. Hyvin suunniteltu julkinen liikenneverkosto ja monipuoliset vuokravälineet tekevät liikkumisesta helposti ja vaivattomasti.

Milano – Kulttuurikaupunki Pohjois-Italiassa

Kuuluisat nähtävyydet

Milano on yksi Italian suurimmista kaupungeista ja täynnä upeita nähtävyyksiä. Kaupungin kuuluisimpia maamerkkejä ovat sen upeat katedraalit, Duomo di Milano. Tämä goottilainen kirkko on yksi suurimmista maailmassa ja sen lasimaalaukset ja holvikatot ovat todella vaikuttavia. Vierailijoiden kannattaa ehdottomasti myös kiivetä kirkon katolle, josta avautuvat upeat näkymät yli kaupungin.

Toinen ikoninen nähtävyys Milanossa on La Scala -oopperatalo. Tämä maailmankuulu oopperatalo on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan ja maailmanluokan esityksistään. Vaikuttavan musiikin ystävät voivat varata liput oopperaan tai konserttiin ja nauttia unohtumattomasta illasta.

Kulttuurikohteet

Milanossa on myös monia mielenkiintoisia museoita, jotka tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin rikkaaseen kulttuurihistoriaan. Esimerkiksi Pinacoteca di Brera on yksi Italian tärkeimmistä taidemuseoista, jossa voi ihailla maailmankuulujen taiteilijoiden teoksia.

Toinen mielenkiintoinen kulttuurikohde on Leonardo da Vincin tiedemuseo. Tässä interaktiivisessa museossa vieraat voivat tutustua Leonardo da Vincin keksintöihin ja neroon. Museo tarjoaa erilaisia työpajoja ja näyttelyitä, jotka sopivat erityisesti lapsiperheille.

Ostosmahdollisuudet

Milano on tunnettu myös luksusmuodin pääkaupunkina, ja kaupungista löytyy lukuisia kuuluisia muotitaloja ja muotimerkkejä. Matkailijat voivat tehdä ostoksia trendikkäillä Via Montenapoleonen ja Via della Spigan ostoskaduilla, tai vierailla Galleria Vittorio Emanuel II -ostoskeskuksessa, joka on yksi maailman vanhimmista ostoskeskuksista.

Jos kaipaat edullisempia ostosmahdollisuuksia, suuntaa Corso Buenos Airesille. Tällä lähes 2 kilometrin mittaisella ostoskadulla on yli 350 liikettä, jotka tarjoavat erilaisia vaatteita, kenkiä ja asusteita eri hintaluokissa.

Rento ulkoilu

Milanon läheisyydessä sijaitsee myös upea Como-järvi, joka tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden rentoutua kauniissa ympäristössä. Järven ympärillä on useita viehättäviä pikkukaupunkeja, kuten Bellagio, joissa voi vierailla ja nauttia kauniista maisemista ja hyvästä ruoasta.

Lisäksi Milanossa on joitakin puistoja, joissa voi viettää aikaa ja nauttia kauniista talvipäivistä. Esimerkiksi Parco Sempione on suosittu paikka rentoutumiseen ja piknikille. Puistosta löytyy myös upea Sforzescon linna, joka on suosittu matkailukohde.

Kaupungin yöelämä

Milanon yöelämä on vilkas ja monipuolinen, ja kaupungissa on lukuisia baareja, yökerhoja ja yöelämän kohteita. Aperitiivi-kulttuuri on suosittu Milanossa, ja monet baarit tarjoavat herkullisia aperitiivi-buffetteja, joissa voi nauttia juomia ja pikkupurtavaa.

Lisäksi Milanossa on useita yökerhoja, joissa voi tanssia aamuun asti. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia musiikkifestivaaleja ja kulttuuritapahtumia, jotka tarjoavat unohtumattomia kokemuksia kaikille musiikin ja taiteen ystäville.

Milano – Italiassa sijaitseva maailmankuulu muotikaupunki

Duomo – Milanon upea katedraali

Milanon symboli ja yksi maailman suurimmista katedraaleista on ehdoton nähtävyys kaupungissa vieraillessa. Duomo on upea goottilaistyylinen rakennus, jonka huipulta avautuu upea näköala kaupunkiin. Sisätilat ovat myös vaikuttavat, ja katedraalin edustalla sijaitsevat piazza ja Galleria Vittorio Emanuele II tarjoavat loistavat ostosmahdollisuudet.

Galleria Vittorio Emanuele II – arkkitehtoninen helmikauppa

Galleria Vittorio Emanuele II on yksi maailman vanhimmista ostoskeskuksista ja sitä pidetään Milanon keskustana. Sisääntulon yli kohoava lasikupoli ja kauniit viimeistelyt tekevät galleriasta vierailun arvoisen. Kauppassa sijaitsevat myös perinteiset kahvilat ja ravintolat, joissa voi nauttia aitoa italialaista kahvia tai herkullista ruokaa.

Santa Maria delle Grazie – Leonardo da Vincin maalaus ”Viimeinen ehtoollinen”

Santa Maria delle Grazie -kirkko tunnetaan ennen kaikkea siellä sijaitsevasta Leonardo da Vincin maalauksesta ”Viimeinen ehtoollinen”. Maalaus on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista taidekappaleista. Suosittelemme varaamaan etukäteen liput sisäänpääsyyn, sillä paikka on hyvin suosittu.

Sforzescon linna – historiallinen linnoitus

Sforzescon linna on yksi Milanon tärkeimmistä ja suurimmista linnoituksista. Rakennus on lähtöisin 1300-luvulta, ja se on pitkän historiansa aikana toiminut niin kuninkaallisena asumuksena kuin sotilastukikohtanakin. Nykyään linna toimii museona, jossa on nähtävillä esimerkiksi taidekokoelmia ja arkeologisia esineitä.

La Scala – maailmankuulu oopperatalo

La Scala on yksi maailman kuuluisimmista oopperataloista. Se avattiin vuonna 1778 ja siitä lähtien se on ollut yksi oopperamaailman tärkeimmistä näyttämöistä. Talossa on järjestetty monia kuuluisia oopperaesityksiä, ja se houkuttelee vuosittain paljon vierailijoita ympäri maailmaa. Suosittelemme tutustumaan myös La Scalan museoon, josta löytyy tietoa oopperatalon historiasta ja taiteilijoista.

Navigli-kanavat – viehättävä vesireitti

Navigli-kanavat ovat Milanon tunnetuin vesireitti. Kanavilla voi kulkea venematkalla ja ihailla kaupungin kauniita näkymiä. Kanavien varrella on myös viihtyisiä kahviloita ja baareja, joissa voi nauttia esimerkiksi aperitiivista, tyypillisestä italialaisesta alkupaloista.

Brera – taiteen ja kulttuurin keskus

Brera on Milanon taiteen ja kulttuurin keskittymä. Alueella sijaitsee Breran taidemuseo, jossa on nähtävillä tärkeitä italialaisia taideteoksia renessanssista nykyaikaan asti. Alueella on myös paljon taidegallerioita ja design-myymälöitä, joista voi ostaa ainutlaatuisia matkamuistoja.

Matkustaessa Milanoon kannattaa varata aikaa ainakin näille nähtävyyksille, jotka tarjoavat upeita kokemuksia kaikille taiteen, kulttuurin ja historian ystäville. Kaupungin kauniit rakennukset, herkullinen ruoka ja vilkas yöelämä tekevät siitä ikimuistoisen matkakohteen.

Milano – Italialaisen ruoan paratiisi

Kulinaariset nautinnot Milanon ravintoloissa

Milano on Italian toiseksi suurin kaupunki ja tunnetaan maailmanlaajuisesti muodin ja designin pääkaupunkina. Kaupunki tarjoaa kuitenkin myös upeita kulinaarisia elämyksiä, joista ei kannata jäädä paitsi matkustaessa Milanoon. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, joissa pääsee maistelemaan perinteisiä italialaisia herkkuja ja maailmanluokan gourmet-ruokaa.

Perinteiset italialaiset maistelut

Milanon ravintolat tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja perinteisestä italialaisesta ruoasta. Voit nauttia esimerkiksi herkullisista pastoista, kuten carbonara, bolognese tai pesto. Myös pizzaa löytyy joka makuun – perinteisistä margheritasta erilaisiin gourmet-versioihin. Jos haluat kokea jotain erikoisempaa, voit maistella risottoa, joka on Pohjois-Italian perinneruoka. Tämä kermainen riisiruoka valmistetaan usein viinillä tai kanaliemellä maustettuna ja se on suosittu ruokalaji erityisesti Lombardian alueella. Lisäksi voit tilata simpukoita (cozze), mereneläviä (frutti di mare) tai polentaa, joka on maissijauhoista valmistettua puuroa (polenta).

Gourmet-elämyksiä Michelin-ravintoloissa

Milano on tunnettu myös korkeatasoisista Michelin-ravintoloistaan. Näissä ravintoloissa maailmankuulut huippukokit valmistavat unohtumattomia makuelämyksiä. Esimerkiksi milanolainen ravintola Il Luogo di Aimo e Nadia on saanut kolme Michelin-tähteä ja tarjoaa herkkujaan elegantissa ympäristössä. Myös Cracco ja Iyo ovat Michelin-palkittuja ravintoloita, jotka tarjoavat moderneja ja luovia annoksia.

Urbaanit ruokakadut ja markkinat

Milanon kaduilla kulkiessa kannattaa tutustua myös kaupungin urbaaneihin ruokakatuihin ja markkinoihin. Esimerkiksi Eataly on kauppaketju, joka erikoistuu italialaisten elintarvikkeiden myyntiin. Eatalysta löytyy myös ravintoloita, joissa voit syödä tuoreita ja laadukkaita italialaisia herkkuja. Corso Como on toinen suosittu ja trendikäs paikka, jossa voit nauttia hyvästä ruoasta ja shoppailla samalla. Milanossa järjestetään myös usein ruoka- ja viinimessuja, jossa voit tutustua paikallisiin tuotteisiin ja makuelämyksiin.

Yöelämä ja aperitiivit

Milanon vilkkaasta yöelämästä ei myöskään puutu ruokatarjontaa. Kaupungissa voit nauttia aperitiiveista, jotka ovat tyypillisiä Italiassa. Aperitiivi on alkoholipitoinen juoma, jota nautitaan ennen ruokailua. Monissa ravintoloissa ja baareissa tarjoillaan aperitiiveja buffet-pöydästä, jossa voit valita erilaisia pikkupurtavia ja juomia. Aperitiivien suosio on kasvanut Milanossa viime vuosina ja monet paikalliset kokoontuvat illanviettoon aperitiivien äärelle.

Milano on siis unelmakohde ruoan ystäville. Kaupungissa on tarjolla perinteistä italialaista ruokaa ja korkeatasoisia gourmet-elämyksiä. Lisäksi voit tutustua kaupungin urbaaneihin ruokakatuihin ja markkinoihin sekä nauttia vilkkaasta yöelämästä ja aperitiiveista. Milano tarjoaa varmasti unohtumattomia kulinaarisia elämyksiä jokaiselle matkailijalle.

Historia

Romaaniajan Milano

Milano on yksi Italian vanhimmista kaupungeista, jonka historia juontaa juurensa Rooman valtakuntaan. Rooman valtakunnan aikana Milanosta kehittyi tärkeä kauppa- ja teollisuuskeskus. Kaupunki oli myös osa Via Augusta -tietä, joka yhdisti Pohjois-Italian Roomaan.

Keskiaika ja renessanssi

Keskiajalla Milano kukoisti kaupan ja kulttuurin keskuksena. Kaupunki oli myös merkittävä merenkulun ja tekstiiliteollisuuden keskus. Milanosta tuli myös vuonna 1500 koko Euroopan kulttuurin keskus, kun Leonardo da Vinci ja muut merkittävät taiteilijat ja tiedemiehet asettuivat sinne.

Napoleoni ja yhdistynyt Italia

1800-luvulla Milanosta tuli osa Napoleoni Bonaparten valloittamaa Lombardian kuningaskuntaa. Tämän jälkeen Milanosta tuli osa Italian yhdistymistä ja se toimi lyhyen aikaa Italian pääkaupunkina.

Milano matkakohteena

Kulttuuri ja taide

Milanossa on runsaasti kulttuuria ja taidetta tarjolla. Kaupungissa sijaitsee maailmankuulu La Scala-oopperatalo, jossa esitetään korkeatasoisia oopperoita ja baletteja. Lisäksi kaupunki on täynnä gallerioita ja museoita, kuten Brera-taidemuseo ja Leonardo da Vincin Pieta Rondanini -museo.

Goottilainen arkkitehtuuri

Milano on tunnettu goottilaisesta arkkitehtuuristaan, erityisesti sen upeasta katedraalista eli Duomosta. Duomo di Milano on yksi maailman suurimmista katedraaleista ja sen koristeelliset pylväät ja veistokset tekevät siitä vaikuttavan nähtävyyden.

Ostokset ja muoti

Milano on maailmankuulu muodin ja designin keskus. Kaupunki tunnetaan lukuisista luksusbrändeistä ja korkeatasoisista muotiliikkeistä. Viimeistele matkasi ostamalla italialaisia muotituotteita ja vierailemalla Galleria Vittorio Emanuele II -ostoskeskuksessa.

Herkullinen ruoka

Milano on myös tunnettu herkullisesta ruoastaan. Kaupungissa voit nauttia klassisesta italialaisesta keittiöstä, kuten risotosta ja osso bucosta. Älä unohda maistaa paikallisia herkkuja, kuten panzerottia ja cassoeula-ruokaa.

Milanon matkakohteena ja sen majoitusvaihtoehdot

Milano on Pohjois-Italiassa sijaitseva suurkaupunki, joka tunnetaan muodin ja designin keskuksena. Kaupunki tarjoaa vierailijoilleen upeita ostosmahdollisuuksia, maailmankuuluja nähtävyyksiä ja herkullista ruokaa. Milanon majoitusvaihtoehdot ovat monipuolisia ja tarjoavat vaihtoehtoja joka budjettiin, aina ylellisistä hotelleista edullisiin hostelleihin.

Milano – loputtomat ravintolavaihtoehdot

Ravintoloiden kirjo

Milano on tunnettu ympäri maailman muodista ja designistaan, mutta myös ruokakulttuuri on vahvasti läsnä kaupungissa. Ravintoloita on tarjolla joka lähtöön, ja niiden kattava valikoima houkuttelee niin paikallisia kuin turistejakin.

Perinteiset ravintolat

Milanon perinteiset ravintolat tarjoavat usein herkkuja, joita löytää vain täältä. Esimerkiksi risotto alla milanese, joka on sahramilla maustettua, kermaisen pehmeää riisiä, on monen ravintolan valikoimassa. Myös pizzanystävät löytävät varmasti mieluisensa paikan, kun kaikki lähialueen ravintolat omistavat ainutlaatuisen tavan valmistaa pizzaa.

Fine dining -ravintolat

Fine dining -ravintoloita on tarjolla myös runsaasti. Useat pitävät Michelin-tähteä, ja ne esittelevät upeita kokkipuolen taitoja. Hinta saattaa olla kova, mutta ruokailusta voi kuitenkin muodostua ainutlaatuinen elämys.

Vegaaniruokapaikat

Vegaaniruoka on kasvanut suuresti suosiossa myös Italiassa ja sitä myöten Milanossa. Kaupungissa on muutamia aivan erinomaisia vegaaniravintoloita, jotka tyydyttävät myös kasvisruokailijoiden makunystyrät.

Katuruokaa

Katuruokaa löytyy myös paljon, ja monet katuruokapisteet ovat varmasti kokeilemisen arvoisia. Erilaiset syötävät ovat paljon edullisempia verrattuna istumapaikalla tarjoiltaviin ruokiin. Herkuttele vaikkapa Focacciapastalla tai Polenton ja Osso Bucco -paistilla.

Viinibaarit

Milanossa on loistavia viinibaareja, mutta monet niistä ovat erittäin trendikkäitä ja muodikkaita. Viinibaarit ovat erityisesti haluttuja illanviettopaikkoja. Rauhallisempia viinibaareja on kuitenkin myös tarjolla.

Milanon runsaus hämmästyttää aina vain uudelleen. Kaupungin ravintolakulttuuri on laaja, ja se tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Mikä tahansa onkin valinta, Milanon ruokailukokemus on varmasti unohtumaton osa matkaa.

Milano linkit

Jos tässä ei ollut riittävästi tietoa niin voit tutustua netin ihmeelliseen tarjontaan seuraavien linkkien avulla:

  1. Milano – Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Milano Wikipedia-sivusto tarjoaa kattavan yleiskuvan Milanosta sen historiasta, kulttuurista, nähtävyyksistä ja taloudesta.
  2. Lonely Planet – Milano: https://www.lonelyplanet.com/italy/milan Lonely Planetin Milano-osio tarjoaa matkailutietoa ja vinkkejä kaupungin parhaista kohteista ja aktiviteeteista.
  3. Visit Milan – Milan’s Official Tourist Information: https://www.turismo.milano.it/wps/portal/tur/en Tämä on Milanon virallinen matkailusivusto, josta löydät tietoa nähtävyyksistä, tapahtumista, majoituksesta ja paljon muuta.
  4. TripAdvisor – Milano: https://www.tripadvisor.com/Tourism-g187849-Milan_Lombardy-Vacations.html TripAdvisor tarjoaa matkailijoiden arvosteluja ja suosituksia Milanon hotelleista, ravintoloista ja nähtävyyksistä.
  5. The New York Times – Milan: https://www.nytimes.com/travel/destinations/europe/italy/milan/overview The New York Timesin Milan-osio sisältää artikkeleita, matkaoppaita ja suosituksia kaupungin vierailua varten.
  6. Milan: Wikitravel: https://wikitravel.org/en/Milan Wikitravelin Milanon sivu on käyttäjien ylläpitämä matkaopas, joka tarjoaa monipuolista tietoa kaupungista.
  7. Milan Tourism and Travel Guide: https://www.milan-tourism.com/ Tämä on toinen matkailusivusto, joka tarjoaa tietoa Milanosta, sen nähtävyyksistä ja matkustusvinkeistä.